Hoe creatief ben jij met woorden?

Door: Lucas Raggers - 16 reacties

Eerder schreven we over MacOSaiX, een nutteloos maar vermakelijk programma’tje om mozaïeken te maken die bestaan uit jouw eigen foto’s. Vanavond behandelen we in dezelfde categorie Textorizer. Waar MacOSaiX goochelt met foto’s, goochelt Textorizer met woorden.

Het principe is simpel. Je geeft Textorizer allereerst een foto en vervolgens een lijst met woorden waaruit die foto opgebouwd moet worden. Textorizer gaat nu rekenen en komt met een rendering van jouw foto opgebouwd uit de opgegeven woorden. De grootte en de kleur van de woorden vertolken het contrast van het origineel.

Textorizer kent twee varianten foto’s. De eerste variant produceert foto’s die bestaan uit horizontale tekst, de tweede maakt er een kunstige geheel van door middel van geroteerde woorden. In beide gevallen kan er aan vele schuifjes geschoven worden. Zo kun je de lettergrootte aanpassen, de lijnafstand, het lettertype, de fotogrootte, etcetera.

Textorizer is een slechte app. Hij is gemaakt met Java, heeft een GUI van lang geleden en is onbetrouwbaar. Maar uiteindelijk kan hij een leuk trucje en dat doet hij goed en dat is het belangrijkste. Wat kun jij met Textorizer? Stuur jouw kunstwerkje naar reactie@onemorething.nl en hij wordt hier geplaatst.

Textorizer creaties:
– One More Thing: logo opgebouwd uit nicknames van OMT-leden
– One More Thing: Steve Jobs opgebouwd uit tekst ‘Thoughts on Flash’
– Jaap: Martin Luther King opgebouwd uit zijn speech

Reacties

16 reacties
 • Profielfoto
  JaNiintendo

  Dit is echt monsterlijk vet:D

  P.s Weet iemand waar mijn nickname staat het omt logo?

 • Profielfoto
  Auctore

  Haha, dat is inderdaad precies waar ik ook naar op zoek was, kan mezelf nog niet vinden…, ziet er wel mega stoer uit dit :sarcastic:

 • Profielfoto
  Pokerface

  Niet erg objectief geschreven:

  …MacOSaiX, een nutteloos programma’tje

  Textorizer is een slechte app

  Iets objectiever mag wel. Als het echt zo slecht is, dan hoeft het ook niet op OMT geplaatst te worden lijkt me…

 • Profielfoto
  languh

  als je iets zo slecht vind waarom er dan ook nog in benadrukken in een artikel dat je het slecht vind? plaats het dan niet, dan is iig nog neutraal..
  afbranden is zo makkelijk!

  wel grappig dat er in het gezicht van steve jobs net het woordje flash bij zn mod staat:P

 • Profielfoto
  marvand

  erg slecht geschreven stukje tekst! erg subjectief!

 • Profielfoto
  RoyK

  Is dit nou werkelijk zo bijzonder dat er een artikel voor geschreven wordt? Er bestaan al jaren tooltjes om dergelijke effecten te realiseren. Komkomertijd?

 • Profielfoto
  BSDaemon

  Ik vind het altijd leuk om dit soort tools tegen te komen zonder er zelf naar te zoeken, ik snap al deze negatieve commentaren ook niet. De schrijver geeft aan dat de app slecht is, en waarom hij dat vindt, maar geeft ook aan dat het resultaat van de app leuk is, waardoor het de moeite waard is om dit te delen. Ik ben het hierin compleet met hem eens.
  Als mensen deze uitleg van de schrijver echter niet begrijpen, of het ‘nut’ van het artikel niet zien, raad ik ze aan om alleen op een techblog te kijken, waar alleen updates geplaatst worden over nieuwe hard/software.

 • Profielfoto
  Jens

  Sinds wanneer moet OMT altijd objectief blijven? Heel leuke app!

 • Profielfoto
  Pokerface

  Jens 19 minuten geleden
  Sinds wanneer moet OMT altijd objectief blijven? Heel leuke app!

  Omdat het niet aan OMT is om te bepalen of een app nutteloos is of niet, dat bepalen de gebruikers. Neem bijvoorbeeld MacOSaiX. Daarmee heeft een vriend van me al eens een prachtig mozaïek gemaakt voor een trouwerij. Dat was een prachtig cadeau en daarmee heeft het programma z’n nut voor mij al bewezen. Het feit dat de auteur z’n stukje iets heeft aangepast, geeft mijns inziens ook aan dat de schrijver zich kon vinden in de kritieken van de lezers. Over het tweede programma kan ik niks zeggen, want dat heb ik nog niet gebruikt.

 • Profielfoto
  Tomac5

  Leuk programma’tje!
  Jammer dat ie niet eens op wil starten op mijn werk (Powermac G5 dual 1,8).
  Inderdaad erg onbetrouwbaar.
  Thuis maar eens proberen…

 • Profielfoto
  iberno

  Te gekke app te gek idee, jammer alleen dat de kwaliteit niet in te stellen is. Het blijft een klein plaatje en ik kan m niet op bijv. een A3 af gaan drukken, das wel jammer…

 • Profielfoto
  Rod

  @Pokerface

  One More thing is een blogsite, hierbij mogen de schrijvers hun eigen mening toch duidelijk maken??
  Ik persoonlijk vind dit erg makkelijk omdat ik dan niet zelf alles hoef te testen…dat is de meerwaarde van de site. anders kunnen ze net zo goed enkel de apps/programma’s etc aantonen en jou lekker zelf het oordeel gaan laten geven…niet de bedoeling van deze site
  Vind je de site van Apple bijvoorbeeld wel goed??, want dat is ook subjectief.

  En anders moet je de stukkies gewoon niet lezen en lekker je eigen “objectieve” site beginnen…

 • Profielfoto
  Rod

  @lucas

  Kan je het eindresultaat toevallig ook exporteren als PDF? Ik weet dat dit bijvoorbeel wel bij wordle kan..gebruik het vaak voor ontwerp…klanten zijn er gek op.

 • Profielfoto
  iberno

  Kan je het eindresultaat toevallig ook exporteren als PDF? Ik weet dat dit bijvoorbeel wel bij wordle kan..gebruik het vaak voor ontwerp…klanten zijn er gek op.

  Nee dat kan niet, alleen als png of svg

  Je kunt het daarna wel in voorvertoning heel simpel als pfd opslaan maar even een extra handeling

 • Profielfoto
  marc93

  Krijg het ook niet open (iMac Intel 2,8 – OSX 10.5.8). Is dus wel degelijk nutteloos :sarcastic:

 • Profielfoto
  iBear

  Hoi!

  Wat doe ik verkeerd?
  De tekst die ik haal uit een Microsoft Word Doc, of uit Pages, ik krijg
  allemaal vreemde tekens, in plaats van text?!

  Iemand een idee?
  Alvast bedankt!

  Erik