Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 29 november 2010

Google Earth 6 nu te downloaden

Google heeft vandaag een nieuwe versie van Google Earth uitgebracht. In versie 6 van deze virtuele Bosatlas is een aantal aardige updates doorgevoerd. Allereerst is Street View nog nauwer geintegreerd in Google Earth, ten tweede zijn nu ook de bomen in 3D.

In versie 5 pikte Google Earth van zijn broertje Google Maps de Street View functie. Deze populaire methode om de voyeur in ons ieder te bevredigen is in versie 6 nog mooier geintegreerd. Het bekende gele poppetje kan nu ook in Google Earth op een straat gesleept worden. In een Supermanachtige beweging vlieg je de straat in. Ook het bewegen van het begin naar het einde van de straat voltrekt steeds vloeiender.

Google gaat de groene kant op met Google Earth 6. Zo heeft het de samenwerking opgezocht met instanties als Green Belt Movement, Amazon Conservation Team en CONABIO om de immer slinkende bomenpopulatie op de aarde onder de aandacht te brengen. Als je de 3D modus aanzet in versie 6 zijn, behalve de gebouwen, nu ook de bomen in 3D. In totaal zijn er al 80 miljoen 3D bomen geplaatst in de wereld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Google Earth 6 nu te downloaden
Sluiten