Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 29 november 2010
Leestijd: 1 minuut

Final Cut leren in je moerstaal

Als je aan de slag wilde met iMovie was er al een handig boekje van Coen Remmelts (in januari komt de nieuwe druk voor iMovie ’11). Lagen je ambities hoger en wilde je leren monteren met Final Cut Pro of Final Cut Express dan was de keuze beperkt tot dikke Engelstalige boekwerken. Die tijden zijn nu voorbij, met het Handboek Final Cut.

In het 208 pagina’s tellende boek leidt auteur Joost van der Hoeven je langs alle functies van zowel Final Cut Pro 7 als Final Cut Express 4. Gelukkig vervalt hij daarbij niet in het opsommen van mogelijkheden. De software wordt uitgelegd aan de hand van praktijksituaties. Op die manier komen alle aspecten aan bod: de basics van videomontage, geluid, effecten, exporteren etc. Op een meegeleverde DVD staan extra video-tutorials en beeldmateriaal waarmee je zelf kan oefenen.

Het Final Cut handboek wordt uitgegeven door uitgeverij Pearson en ligt in de winkel voor € 29,95, maar bij OMT kan je een exemplaar winnen!

Van der Hoeven wil met zijn handboek verschillende doelgroepen aanspreken. Tegenover OMT benoemt hij er vier: professionals die voor het eerst in aanraking komen met video, media-professionals die zelf nooit hebben geleerd om video te bewerken (zoals programmamakers), mensen die ervaring hebben met andere programma’s (zoals Adobe Premiere) maar nu willen switchen naar Final Cut én videobewerkers die het hobby-niveau van iMovie zijn ontgroeid. Wie al bekend is met Final Cut en alleen de nieuwe functies in de laatste update wil weten, kan het boek volgens de schrijver beter laten liggen.

Met dank aan Joost van der Hoeven verloot OMT één exemplaar via Twitter. Het enige dat je hoeft te doen is @onemorething volgen en reply’en op onze tweet met hashtag #finalcuthandboek. De winnaar wordt over een week bekendgemaakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Final Cut leren in je moerstaal
Sluiten