De Boekensalon in de App Store

Door: Jan David Hanrath - 4 reacties

Voor leesliefhebbers die ook in het bezit zijn van een iPhone heeft NBD|Biblion, het bedrijf dat onder andere nieuwe boeken verwerkt voor openbare bibliotheken, een nieuwe applicatie in de App Store gezet: De Boekensalon.

Met de Boekensalon-app kun je eenvoudig favorietenlijstjes aanleggen door te zoeken in de gigantische database met boeken, covers en korte recensies die in de afgelopen jaren door NBD|Biblion is opgebouwd. Zoeken kan door met de camera een barcode te scannen of een titel, auteur of ISBN-nummer in te voeren. Handig wanneer je een interessant boek ziet bij vrienden dat je wilt onthouden voor later.

Het is helaas nog niet mogelijk om een boek meteen te reserveren in jouw bibliotheek, maar deze functionaliteit staat wel op de agenda. Wel vind je met een kaartje de bibliotheek bij jou in de buurt en lepelt de Boekensalon een aantal top-10 lijstjes op, die je op de hoogte brengen van het nieuwste aanbod.

Zit je achter je Mac en is lezen je passie? Dan biedt deboekensalon.nl ook de mogelijkheid om in contact te komen met andere leesliefhebbers rond bepaalde thema’s, boeken en schrijvers.

De Boekensalon vind je als gratis app in de App Store, no strings attached.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  MacZappa

  Jammer dat zo’n applicatie niet eens correct Nederlands gebruikt, correct is Het Boekensalon, want het gaat om Het salon en niet De boeken, arm Nederland…

 • Profielfoto
  iPrincess

  De salon mag ook ;). Verder, onthouden voor later? Hadden we ook daar al niet dat notitie-appje voor? En verder ben ik al helemaal verliefd op Goodreads, zal dan ook hun app blijven gebruiken voor het lijsten van boeken.

 • Profielfoto
  Rene Bouwmeester

  salon [sa路lon], de[m.] en het, salons [sa路lons], salonnetje [sa路lon路ne路tje]

 • Profielfoto
  leovanh

  De, het en/of een….ik vind ‘m wel handig….. meteen recensie erbij…. hij blijft voorlopig bij mij en mag zich bewijzen.

  En verder gezien het geringe aantal reacties… weinig lezers onder de OMT’ers denk ik :slant: