Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 11 november 2010

De Boekensalon in de App Store

Voor leesliefhebbers die ook in het bezit zijn van een iPhone heeft NBD|Biblion, het bedrijf dat onder andere nieuwe boeken verwerkt voor openbare bibliotheken, een nieuwe applicatie in de App Store gezet: De Boekensalon.

Met de Boekensalon-app kun je eenvoudig favorietenlijstjes aanleggen door te zoeken in de gigantische database met boeken, covers en korte recensies die in de afgelopen jaren door NBD|Biblion is opgebouwd. Zoeken kan door met de camera een barcode te scannen of een titel, auteur of ISBN-nummer in te voeren. Handig wanneer je een interessant boek ziet bij vrienden dat je wilt onthouden voor later.

Het is helaas nog niet mogelijk om een boek meteen te reserveren in jouw bibliotheek, maar deze functionaliteit staat wel op de agenda. Wel vind je met een kaartje de bibliotheek bij jou in de buurt en lepelt de Boekensalon een aantal top-10 lijstjes op, die je op de hoogte brengen van het nieuwste aanbod.

Zit je achter je Mac en is lezen je passie? Dan biedt deboekensalon.nl ook de mogelijkheid om in contact te komen met andere leesliefhebbers rond bepaalde thema’s, boeken en schrijvers.

De Boekensalon vind je als gratis app in de App Store, no strings attached.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De Boekensalon in de App Store
Sluiten