Camerafabrikant voor iPad 2 gekozen?

Door: Koen van Tongeren - 18 reacties

Maar weinig is zeker in dit leven, behalve dan dat na regen zonneschijn komt, dat Feyenoord dit jaar geen landskampioen meer gaat worden én dat er in Cupertino hard gewerkt wordt aan een nieuwe generatie iPad met in ieder geval één, maar waarschijnlijk twee camera’s aan boord.

Nog voordat het eerste model op de markt kwam werd al druk gespeculeerd over de aanwezigheid van een camera op de iPad om foto’s te maken, te filmen én (al wisten we dat toen nog niet) om te FaceTime’en. Het gerucht dat Apple een fabrikant heeft gekozen voor die camera is dan ook geen groots nieuws, maar misschien toch interessant.

De wisselend betrouwbare site Digitimes bericht dat electronicafabrikant Largant Precision door Apple verkozen is om camera’s te leveren voor de volgende generatie iPad. De site baseert dit op informatie die Largant heeft aangeleverd aan de Taiwanese aandelenbeurs. Daar zou ook uit op te maken zijn dat de productie van de nieuwe iPad in het eerste kwartaal van 2011 van start gaat.

Largant Precision maakt nu al de 5 megapixelcamera van de iPhone 4. TUAW viel het op dat deze camera echter niet meer staat genoemd op de website van het bedrijf. In plaats daarvan duikt wel een nieuwere 8 megapixelcamera op, maar of we die ook terug zullen vinden in de iPad 2 is dan weer géén zekerheid. Gelukkig maar, want er moet wel wat te speculeren overblijven.

Reacties

18 reacties
 • Profielfoto
  Chorro

  Ben wel benieuwd. Apple kennende zou een 8 megapixel alleen maar nog betere kwaliteit leveren dan dat bij andere merken het geval is. Zodra anderen bijv. een 8 megapixel ergens in stoppen dan blijft er vaak van de kwaliteit niks over.

 • Profielfoto
  iBartt

  ziet het er niet raar uit als je straks in een park foto’s gaat staan nemen met zo’n snijplank in je handen?

 • Profielfoto
  Chorro

  Dat blijft iets wat mij inderdaad blijft verbazen, nog even en iedereen staat met een 32″ LED tv in een park te fotograferen met z’n 52 megapixel. Toch is het wel een grappige feature, zeker als het van hele goede kwaliteit is

 • Profielfoto
  Volkie

  ziet het er niet raar uit als je straks in een park foto\’s gaat staan nemen met zo\’n snijplank in je handen?

  Dat is precies wat ik dacht, kan het me eigenlijk niet voorstellen. Het houdt ook niet echt lekker vast om veel foto’s mee te maken vind ik.

 • Profielfoto
  strigoi

  @Chorro en iBartt
  Overdrijven is ook een kunst. Dachten jullie dat we voor eeuwig op 3-5 MegaPixels zouden blijven hangen? Het is een logische stap. Zeker als de nieuwe iPad ook een HiRes Retina Display krijgt moet de opnamen gewoon meer pixels bevatten en van betere kwaliteit zijn. Er moeten camera’s in omdat men dat verwacht, zie het als een extra functionaliteit en wellicht handigheid.

 • Profielfoto
  Sanne

  Die camera zal wel voor facetimen zijn en niet om als fototoestel te gebruiken.

 • Profielfoto
  Yip

  Inderdaad, 8 megapixel om te facetimen heb je echt niet nodig heur…

  @strigoi: bullshit! Niet omdat men het verwacht, maar omdat andere fabrikanten dit soort onzin er wel instoppen en er daardoor een trend/beeld ontstaat dat dit erin moet. Een trend waar Apple niet aan mee zal doen.
  Juist die extra functionaliteit waar jij het over hebt, is de gedachtegang van andere fabrikanten, niet van Apple.

 • Profielfoto
  jonahke

  ik hoop echt dat de nieuwe iPad snel te koop zal zijn.En hopelijk nog voor de feestdagen of in januari maar langer kan ik echt niet wachten ;P

 • Profielfoto
  Lexis

  Feyenoord wordt heus wel kampioen!
  Dan nog is het niet zeker dat ze geen kampioen worden, want wie weet worden alle clubs op willem II na wel gediskwalificeerd en opgeheven, of wie weet vergaat de wereld wel in de tussentijd (alhoewel ze dan ook geen kampioen zijn; maar dan zullen we t nooit weten…).

 • Profielfoto
  Lexis

  @strigoi
  Meer megapixels is niet meer beter.
  De iPhone 4 maakt fantastische foto’s, beter nog dan veel andere smartphones die pochen met 8 megapixels.

 • Profielfoto
  knekkie

  Ik denk niet dAt Apple nu nog met een nieuwe iPad gaat komen voor de kerst.
  Die had dan al aangekondigd moeten zijn en nu in volle productie zijn. Als dat zo is is het verdacht stil met de foto’s en ander uitgelekt materiaal.

  Voorlopig dus alleen speculaties.
  En het finatieel niet logisch. Mensen hebben voor het eind van dit jaar een hoop geld te besteden vanwege de zaak. Dat is geld dat besteed kan worden aan het leeg verkopen van huidig seizoen voorraad.

  In het nieuwe jaar kondig je je nieuwe collectie aan.
  Zo verkoop je meer. Niemand gaat wachten want het geld moet dit jaar nog op.

 • Profielfoto
  Yip

  Ze lopen toch niet voor niets te roepen dat een iPad een geweldig kerstcadeau is, en dat je die vooral nu moet aanschaffen.
  Dus nee, de 2e gen iPad komt gewoon volgend jaar.

 • Profielfoto
  Yannes

  Als de camera maar beter is als dat drama ding in mijn iPod touch.

 • Profielfoto
  Maxx1987

  Een camera aan de achterkant van een tablet vind ik toch zo’n ongelofelijke onzin! Ik heb die Samsung Galaxy Tab in m’n handen gehad en dat is geen doen om een foto daarmee te maken! ik verwacht daarom ook niet dat er een camera aan de achterkant van de iPad komt en zo ja dan vind ik dat een domme zet van Apple. FaceTimen met een camera aan de voorkant ja maar foto’s maken nee bedankt daar heb ik m’n iPhone voor:)

 • Profielfoto
  Simlock

  hrrmm… ik zie mezelf nog geen foto’s nemen met dat ding.

 • Profielfoto
  EclipX

  Waarom hebben ze niet in de eerste iPad een camera gestoken? De technologie zat al in de eerste iPhone!!!
  Het is gewoon puur commerce, bepaalde features uitstellen en in de 2de generatie iPad steken.
  Vroeger was ik een Apple Fan boy, maar sinds die iPhone en iPad…. pfffft

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Meer megapixels kan nooit kwaad. Al is het alleen al om uitsneden te maken of digitaal te zoomen..

  Daarbij verwacht ik meer mogelijkheden voor apps met bijvoorbeeld gezichtsherkenning of beweging registratie.Zolang de functionaliteit niet achteruit gaat zie ik geen reden om het niet te doen. Facetime zal sowieso nooit het onderste uit de kan halen omdat je vanuit twee richtingen audio en video streams moet delen.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Niet alleen het aantal pixels is belangrijk, maar vooral de grootte van de chip en de kwaliteit van de lens. Spannend allemaal, hoewel wel te verwachten, die camera(s) in de iPad. Kan Steve straks zeggen dat Apple nu de grootste en platste camera ter wereld op de markt brengt:):):)
  Maar ff serieus: het is natuurlijk vooral voor Facetime/chatten/videoconferencing die camera. Ik wil pas een iPad als er een camera in zit.