Camerafabrikant voor iPad 2 gekozen?

Maar weinig is zeker in dit leven, behalve dan dat na regen zonneschijn komt, dat Feyenoord dit jaar geen landskampioen meer gaat worden én dat er in Cupertino hard gewerkt wordt aan een nieuwe generatie iPad met in ieder geval één, maar waarschijnlijk twee camera’s aan boord.

Nog voordat het eerste model op de markt kwam werd al druk gespeculeerd over de aanwezigheid van een camera op de iPad om foto’s te maken, te filmen én (al wisten we dat toen nog niet) om te FaceTime’en. Het gerucht dat Apple een fabrikant heeft gekozen voor die camera is dan ook geen groots nieuws, maar misschien toch interessant.

De wisselend betrouwbare site Digitimes bericht dat electronicafabrikant Largant Precision door Apple verkozen is om camera’s te leveren voor de volgende generatie iPad. De site baseert dit op informatie die Largant heeft aangeleverd aan de Taiwanese aandelenbeurs. Daar zou ook uit op te maken zijn dat de productie van de nieuwe iPad in het eerste kwartaal van 2011 van start gaat.

Largant Precision maakt nu al de 5 megapixelcamera van de iPhone 4. TUAW viel het op dat deze camera echter niet meer staat genoemd op de website van het bedrijf. In plaats daarvan duikt wel een nieuwere 8 megapixelcamera op, maar of we die ook terug zullen vinden in de iPad 2 is dan weer géén zekerheid. Gelukkig maar, want er moet wel wat te speculeren overblijven.

Reageer op artikel:
Camerafabrikant voor iPad 2 gekozen?
Sluiten