Statenweg
Statenweg Nieuws 23 november 2010

Beatles 2 miljoen keer gedownload

Vorige week was er teleurstelling alom op OMT. Een door Apple groots aangekondigde gebeurtenis ‘die we nooit meer zouden vergeten’, bleek niets anders te zijn dan een jaren ’60 popgroep die na jaren vertraging eindelijk het oeuvre liet opnemen in iTunes.

Toch werd daarbij onderschat hoeveel betekenis de muziek nog altijd heeft, anno 2010. En dat is terug te zien in de downloadcijfers, want binnen een week zijn ruim 2 miljoen nummers van The Beatles gedownload en daarbij nog zo’n 450 duizend albums.

Het meest gedownloade nummer is ‘Here Comes the Sun‘. Dit werk van George Harrison is eveneens te horen in een reclamespotje van Apple. Het best verkochte Beatle-album is momenteel ‘Abbey Road‘, waarvan het origineel in 1969 werd opgenomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Beatles 2 miljoen keer gedownload
Sluiten