Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 12 november 2010

Apple’s Java gaat het huis uit

Drie weken geleden verraste Apple ontwikkelaars met het nieuws dat ze in toekomstige versies van Mac OS X geen rekening meer moesten houden met de aanwezigheid van Java.

Vandaag ontving het redactielokaal van One More Thing een geruststellend persbericht uit Cupertino. Het betekent niet het einde voor Java op de Mac.

Apple en Oracle zijn overeengekomen dat Oracle en het opensource project OpenJDK het stokje van Apple overnemen en zorgen dat er een Java SE 7 versie komt die werkt op toekomstige versies van Mac OS X.

Dat je Java straks zelf moet installeren verdedigt Apple met het argument dat je dan actueler bent en veel sneller updates ontvangt. Hebben we dat zelfde argument ook niet gehoord bij de ontbrekende Flash player op de nieuwe MacBook Air?

Apple heeft ook laten weten dat de huidige versie, Java SE 6, gewoon via Apple beschikbaar blijft voor Snow Leopard en de toekomstige Mac OS X versie 10.7 Lion.  Java SE 7 zal daarentegen echter rechtstreeks uit de stal van Oracle komen.

Reageer op artikel:
Apple’s Java gaat het huis uit
Sluiten