Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 15 november 2010
Leestijd: 1 minuut

[update] Apple verwijdert 10.6.5 update voor Mac OS X Server

Een aantal problemen, waaronder een ernstig veiligheidslek in de mailserver, heeft Apple doen besluiten om zonder verdere toelichting de 10.6.5 (combo) update voor Snow Leopard Server offline te halen.

In het discussieforum van Apple worden de nodige problemen gemeld. Zo wilde bij een aantal servers de Open Directory niet meer opstarten wanneer deze met SSL is beveiligd, met als gevolg dat men niet meer kon inloggen (oplossing). Ook kregen gebruikers die via IMAP verbonden waren met de mailserver soms mappen en mailtjes van andere gebruikers te zien. Dit laatste ernstige privacy-probleem zou komen door een bug in dovecot, de open source mailserver waar Mac OS X Server gebruik van maakt.

De server-update was afgelopen woensdag samen met de update voor de client door Apple online gezet. De client-update bevat geen fouten en is nog gewoon te downloaden.

AppleInsider heeft navraag gedaan bij Apple Support, maar meer dan bevestigen dat de update inderdaad van de website is verwijderd, kon de supportmedewerker niet.

Mocht je de server-update al hebben gedownload, maar nog niet aan installeren toe zijn gekomen: OMT adviseert nog even geduld te hebben.

[update] Apple heeft inmiddels een verbeterde versie van de server-update online gezet. Hierin is in ieder geval het probleem met de mailserver opgelost.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
[update] Apple verwijdert 10.6.5 update voor Mac OS X Server
Sluiten