Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 11 november 2010
Leestijd: 1 minuut

Apple TV morgen naar Nederland/België?

Nederland en België kunnen zeer binnenkort de nieuwe Apple TV verwachten, althans, als we 9to5Mac mogen geloven. Die website denkt dat de nieuwste generatie Apple TV misschien al morgen bij ons en zes andere landen verkrijgbaar is. Dat zou groot nieuws zijn, omdat Apple de nieuwe Apple TV alleen verkoopt in landen waar films en/of TV series in de iTunes Store verkocht of verhuurd worden.

9to5Mac komt tot de conclusie dat Nederland, België, Portugal, Denemarken, Zweden, Finland, Noorwegen en Taiwan aan het rijtje Apple TV landen wordt toegevoegd door een aanwijzing in de online Apple Store. Klik je namelijk op de link van de (vorige generatie) Apple TV in één van die landen, dan wordt je krijg je een foutmelding op het scherm te zien. Die zelfde melding verscheen enkele dagen geleden ook in de Italiaanse, Zwitserse, Oostenrijkse, Spaanse en Mexicaanse online Stores en rara, wat gebeurde daar? Inderdaad, in die landen werd vanochtend de Apple TV uitgebracht, in combinatie met een aanbod aan speelfilms in de lokale iTunes Stores.

Is het heerlijk avondje dan toch gekomen? Kan ons wild geraas eindelijk gestaakt worden of wordt ons huisje tóch stilletjes voorbij gereden? We zullen het moeten afwachten, maar de aanwijzingen stemt de OMT redactie hoopvol. Verwacht nog geen Soldaat van Oranje, Flikken of Gooische Vrouwen in onze eigen videohoekje van de iTunes Store. In de landen waar de Apple TV vandaag uitgekomen is, zijn immers voornamelijk Hollywoodfilms te vinden. Geen lokale films, geen TV series. Er wordt niet verhuurd, alleen verkocht. Maar goed, beter iets dan niets. Vol verwachting klopt ons hart!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple TV morgen naar Nederland/België?
Sluiten