Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 24 november 2010

Apple I levert 130.000 euro op

De Apple I die in ultieme conditie en compleet met alle documentatie en accessoires werd aangeboden via veilinghuis Christies in London heeft maar liefst 130.000 euro opgeleverd.

De Italiaanse zakenman en verzamelaar Marco Boglione moet daarnaast nog 27.000 euro aan belasting afdragen voordat hij de zeldzame ‘printplaat’, die het begin van het tijdperk van de personal computer inluidde, in de armen kan sluiten.

Van de Apple I zijn door Steve Jobs en Steve Wozniak, in de garage van de pleegouders van Jobs op Crist Drive, 200 exemplaren gemaakt. Van nog geen kwart hiervan is bekend dat ze nu nog bestaan.

Het exemplaar dat werd geveild was voorzien van de originele doos, de originele documentatie van Ron Wayne, een door Steve Jobs ondertekende brief en was in elkaar gezet door Wozniak zelf.

foto: Christie's, London

Wozniak is na z’n optreden in Den Haag vorige week nog even in Europa gebleven om de veiling in persoon mee te kunnen maken. Hij vertelde reporters dat hij het een historisch moment voor zijn werk vond.

Zijn er misschien nog Apple I bezitters onder de bezoekers van One More Thing? Vergeet hem dan niet toe te voegen aan je profiel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple I levert 130.000 euro op
Sluiten