Apple breidt advocatenleger uit voor oplaaiende patentoorlog

Door: Statenweg - 5 reacties

In de aanloop naar een rechtszaak tussen Nokia en Apple heeft Steve Jobs een flink aantal zeer ervaren advocaten aangetrokken. De twee bedrijven beschuldigen elkaar over en weer van het schenden van patenten.

Dat begon allemaal in 2009, toen Nokia een aanklacht indiende tegen Apple. Het bedrijf zou technieken toepassen in de iPhone die deel uitmaken van het intellectuele eigendom van de Finse onderneming. Het antwoord van Apple kon natuurlijk niet uitblijven. In een tegenaanklacht wordt Nokia op haar beurt beschuldigd van patentschending.

Het conflict tussen Apple en Nokia is zeker niet de enige in de sector. Zoals we al eerder schreven op OMT lijkt er een juridische ‘wapenwedloop’ te ontstaan tussen fabrikanten om hun plaats in de markt te beschermen.

Volgens Bloomberg moet Apple het vooral ontgelden als doelwit. De maker van de populaire iPhone heeft sinds 2008 de twijfelachtige eer het technologiebedrijf te zijn met de meeste rechtszaken aan haar broek.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  JustThatDutchGuy

  can’t we just all get along?

 • Profielfoto
  maikel22

  Ik denk dat het een kwestie is van wie de advocaten het beste betaald.

 • Profielfoto
  kay-tong

  Vragen ze letterlijk ook zelf om “SoSuMe” (so, sue me) is een geluidje dat sinds MAC OS 7 op iedere mac aanwezig is, bovendien staat het ook nog steeds in de broncode van hun site.

  Misschien was het toch verstandiger geweest om het geluidje te noemen naar de beatle song “let it be” namelijk “Let It Beep”

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  Software patenten zijn vaak vreselijk triviaal en de molensteen om de hals van de creativiteit en vooruitgang. Het gaat dan ook alleen maar om claims en licenties (geld dus)
  Mijn God er zijn zelfs patenten aangevraagd op programmacode, wat in mijn ogen het zelfde is als patent aanvragen op een uitspraak zoals “u kijkt zo lief” (tenslotte is ook dat een taal zij het dan voor mensen en niet voor computers)

 • Profielfoto
  ernst.

  Nah,andermaal laat dit zien dat Apple gewoon MS is geworden maar dan 3 keer erger als het om dit soort zaken gaat. Heeft niks te maken met “wij beschermen ons produkt”maar puur en alleen om intimidatie en zoals de yanks zeggen: bullying.:thumbsdown: