Statenweg
Statenweg Nieuws 29 november 2010
Leestijd: 1 minuut

Apple breidt advocatenleger uit voor oplaaiende patentoorlog

In de aanloop naar een rechtszaak tussen Nokia en Apple heeft Steve Jobs een flink aantal zeer ervaren advocaten aangetrokken. De twee bedrijven beschuldigen elkaar over en weer van het schenden van patenten.

Dat begon allemaal in 2009, toen Nokia een aanklacht indiende tegen Apple. Het bedrijf zou technieken toepassen in de iPhone die deel uitmaken van het intellectuele eigendom van de Finse onderneming. Het antwoord van Apple kon natuurlijk niet uitblijven. In een tegenaanklacht wordt Nokia op haar beurt beschuldigd van patentschending.

Het conflict tussen Apple en Nokia is zeker niet de enige in de sector. Zoals we al eerder schreven op OMT lijkt er een juridische ‘wapenwedloop’ te ontstaan tussen fabrikanten om hun plaats in de markt te beschermen.

Volgens Bloomberg moet Apple het vooral ontgelden als doelwit. De maker van de populaire iPhone heeft sinds 2008 de twijfelachtige eer het technologiebedrijf te zijn met de meeste rechtszaken aan haar broek.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple breidt advocatenleger uit voor oplaaiende patentoorlog
Sluiten