App abonnementen in december?

Door: Jan David Hanrath - 17 reacties

We zijn nog maar net gewend aan iOS 4.2 – dat AirPlay naar de iPhone en multitasking en folders naar de iPad bracht – of de eerste geruchten komen naar buiten over iOS 4.3.

Volgens anonieme bronnen van MacStories wordt de grote nieuwe feature voor 4.3 ‘app-abonnementen’, ofwel de mogelijkheid om een abonnement af te sluiten in een app. Dit is vooral goed nieuws voor uitgevers die tijdschriften digitaal willen uitgeven via de App Store.

Als een van de argumenten hiervoor wordt de aankondiging van Rupert Murdoch’s zoon en baas van News Corp James Murdoch gezien. Zij komen uit met een iPad-only krant genaamd The Daily, waarbij nauw is samengewerkt met Apple. Een abonnementsstructuur zou hier zomaar onderdeel van kunnen zijn.

Ook John Gruber van Daring Fireball mengt zich in de roddel. Hij heeft 9 december gehoord als datum voor een special event, waarbij Murdoch en Jobs samen het podium zouden betreden.

Dit, in combinatie met de verwachting van Gruber dat het abonnementsmodel aanpassingen in iOS vereist, leidt tot de conclusie dat we misschien maar kort mogen genieten van iOS 4.2.

Reacties

17 reacties
 • Profielfoto
  Waffle ಠ_ಠ

  Kunnen ze dit niet beter doen als een in-app systeem? Abonnementen op in-app aankopen dus.

 • Profielfoto
  THX-1138

  Laat ze eerst maar is zorgen dat Airprint voor alle printers werkt en dat er een mooie intergratie met MobileMe mogelijk wordt. Dus niet alleen kopieren/lezen vanuit apps, maar ook schrijven. Twee enorme gemiste kansen van iOS 4.2

 • Profielfoto
  prullenbak

  Twee enorme gemiste kansen van iOS 4.2

  Er is altijd wat te zeuren voor de echte pessimist, niet?

  Ze hadden ook géén updates uit kunnen brengen, had je niks te zeiken gehad ook.

 • Profielfoto
  RoyK

  Het lijkt me sterk dat alle printers aangestuurd kunnen worden in de toekomst. Want dan zou Apple dezelfde kant op gaan als Windows, die alles maar moet kunnen eten en als het niet werkt, is het de schuld van Windows (ipv de crapy drivers van een 3rd party). Ik denk dat Apple een aantal printers zal ondersteunen en het daarbij houden. De rest wat er ook op werkt is mooi meegenomen.

  Anyweg, is een abonnement op een app een logische volgende stap, denk ik. Het past in de veranderingen die je terug ziet op het internet waar sites steeds meer bezig zijn hun nieuws te verhullen tegen een kleine vergoeding. (helaas)

 • Profielfoto
  THX-1138

  Twee enorme gemiste kansen van iOS 4.2

  Er is altijd wat te zeuren voor de echte pessimist, niet?

  Ze hadden ook géén updates uit kunnen brengen, had je niks te zeiken gehad ook.

  Lijken me toch voor de hand liggende wensen. Airprint werd al maanden over gezeurd en uiteindelijk werkt ’t maar ten dele. MobileMe is juist DE dienst die het werken met een iPad, en dan met name bestandsuitwisseling, heel makkeljk zou kunnen maken. Daarnaast mag ik zeuren, want ik heb nogal wat voor het ding betaald.:lol:

 • Profielfoto
  prullenbak

  Daarnaast mag ik zeuren, want ik heb nogal wat voor het ding betaald.

  Ja…maar je hebt toch voor t ding betaald wat je ervoor over had, op t moment dat je t kocht, voor wat t apparaat toen deed? Ze hebben er bij de koop niet bij beloofd dat ie kon printen…
  Alles wat ie nu extra gaat doen, zoals dat printen, is mooi meegenomen. Ik vind dat je dan mag zeuren als ie dankzij een update dingen ineens NIET meer zou kunnen.
  Maar je apparaat krijgt extra functionalteit, en jij gaat rupsje nooitgenoeg zitten spelen en roepen over ‘gemiste kansen’ en ‘laat ze eerst maar eens…’. Beetje misplaatst:)

 • Profielfoto
  jackybe67

  @Thx-1138

  Met dit tooltje kan je al je printers activeren in Airprint…….Gratis !!!!!!

  http://netputing.com/airprinthacktivator/

 • Profielfoto
  Rini

  @jackybe67.

  Voordeel van dit tooltje is dat je mac aan moet (blijven staan)……. :thumbsdown: Heb je een ipad op je schoot, ff printen. ups! mac staat uit. Heb nou net dat extra speeltje om die verrekte mac juist uit te laten:)

  Kortom voor mij niet geschikt.
  Dat terzijde, het werkt hier niet eens met een photosmart c5180 printer van hp.

 • Profielfoto
  Chillie

  Toen ik de titel las zat ik meer te denken aan 30 euro per maand onbeperkt apps downloaden!:D

 • Profielfoto
  prullenbak

  Voordeel van dit tooltje is dat je mac aan moet (blijven staan)…….

  Nadeel, heet dat dan:)

 • Profielfoto
  Eelke

  @prullenbak Waarom denk je dat er …….. achter staat?

 • Profielfoto
  Yggdrasil

  Lijkt me handig voor mensen zoals ik die niet beschikken over een creditcard. Dan kan ik bv. een abonnement nemen op een krant-app waarbij ik maandelijks iets betaal i.pv. voor elke oplage 0,79 euro apart te betalen.

 • Profielfoto
  prullenbak

  @prullenbak Waarom denk je dat er …….. achter staat?

  Nou, dat weet ik niet.

 • Profielfoto
  jackybe67

  En wat is het probleem om jouw computer te laten opstaan?

 • Profielfoto
  Rolf

  In plaats van al die updates waar niemand mee tevreden is kunnen ze beter andere updates doen waar WEL iedereen happy mee is….bijvoorbeeld het gehele werk van de Beatles in iTunes….ehh….nee de Stones dan !!
  :evil:

 • Profielfoto
  athens

  Het enige wat ik zou willen is afrekenen via ideal of paypal maar niet via dat c*rr*pte ClickandGRAAI gasten.
  Waarvan akte!!!

 • Profielfoto
  webracer

  Hoe wil je nu in godsnaam printen op een printer die aan je Mac hangt terwijl je Mac af staat!!! Dat kan toch nooit!
  Bovendien is er echt geen reden om je Mac af te zetten. Zet hem in slaapstand, hij verbruikt bijna niks en is onmiddelijk klaar als je hem nodig hebt.