Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 24 november 2010

App abonnementen in december?

We zijn nog maar net gewend aan iOS 4.2 – dat AirPlay naar de iPhone en multitasking en folders naar de iPad bracht – of de eerste geruchten komen naar buiten over iOS 4.3.

Volgens anonieme bronnen van MacStories wordt de grote nieuwe feature voor 4.3 ‘app-abonnementen’, ofwel de mogelijkheid om een abonnement af te sluiten in een app. Dit is vooral goed nieuws voor uitgevers die tijdschriften digitaal willen uitgeven via de App Store.

Als een van de argumenten hiervoor wordt de aankondiging van Rupert Murdoch’s zoon en baas van News Corp James Murdoch gezien. Zij komen uit met een iPad-only krant genaamd The Daily, waarbij nauw is samengewerkt met Apple. Een abonnementsstructuur zou hier zomaar onderdeel van kunnen zijn.

Ook John Gruber van Daring Fireball mengt zich in de roddel. Hij heeft 9 december gehoord als datum voor een special event, waarbij Murdoch en Jobs samen het podium zouden betreden.

Dit, in combinatie met de verwachting van Gruber dat het abonnementsmodel aanpassingen in iOS vereist, leidt tot de conclusie dat we misschien maar kort mogen genieten van iOS 4.2.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
App abonnementen in december?
Sluiten