Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 18 november 2010

Airprint naar elke gedeelde printer

Apple zorgde voor onrust toen recent Mac OS X 10.6.5 uitkwam. De Airprint ondersteuning die in de beta-versies zat en waarmee je kon printen met iPhone, iPod touch en iPad voorzien van iOS 4.2 beta was verdwenen. Alleen met een nieuwe HP-printer met het Airprint-compatible ‘ePrint’ ingebouwd kon je nog iets op papier krijgen.

Ondernemende programmeurs zagen hun kans en nog voor de definitieve versie van iOS 4.2 goed en wel online staat, zijn er al programma’s te koop die de Airprint ondersteuning van het OS overnemen.

De eerste is FingerPrint van Collobos Software. Het kost $7,99 en zoekt naar Bonjour-printers in je netwerk. Vervolgens doet Fingerprint alsof het zelf de printer is, door het Bonjoursignaal opnieuw uit te zenden, maar mét een extra beetje informatie: de bevestiging dat de printer Airprintcompatibel is.

Maar waar FingerPrint hier ophoudt, loopt Printopia net warm. Printopia, van het bekende softwarehuis Ecamm, kost je $9,95 en stelt je naast printen instaat om ‘printjes’ als PDF of JPG te versturen naar Dropbox of je eigen Mac. Vooral die laatste feature zal er voor zorgen dat je waarschijnlijk een stuk minder vaak je dock connectorkabel tevoorschijn hoeft te halen.

Nu alleen nog even geduld totdat iOS 4.2 echt in iTunes verschijnt!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Airprint naar elke gedeelde printer
Sluiten