Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 9 november 2010

Adobe brengt Mac beta Audition uit

Adobe is nog altijd marktleider op de Mac als het gaat om grafische software. In de audiovisuele sector blijft hun dominantie echter beperkt. Apple’s Final Cut Pro en Motion hebben de wind uit de zeilen genomen van Premiere en (in mindere mate) After Effects.

Toch lijkt Adobe nog niet bereid om Apple dominantie te gunnen in deze markt. Daarom komt het bedrijf nu met een Mac beta van het audiobewerkingsprogramma Audition. Een programma dat het midden houdt tussen Logic Pro en Soundtrack Pro.

Audition is een multi-track audioprogramma waarmee geluid gemixt, bewerkt en opgepoetst kan worden. Met 5.1 surround ondersteuning en effecten om ruis of storing uit geluidssporen te halen is het programma vooral bedoeld om audio voor audiovisuele media te bewerken, niet zozeer om opnames te maken. Daarmee kan het programma eerder met Soundtrack Pro dan Logic Studio vergeleken worden. Versie 3 van Soundtrack Pro heeft ongeveer de zelfde functies als Audition.

Audition gaat al drie versies mee op Windows en kost daar € 499,-. De Mac beta is tijdelijk gratis te downloaden. Wanneer de uiteindelijke Mac versie beschikbaar komt is nog niet bekend.

Reageer op artikel:
Adobe brengt Mac beta Audition uit
Sluiten