Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 27 oktober 2010

Windows Phone 7 synct met Mac

Windows Phone 7, het verse antwoord van Microsoft op de iPhone en Android, synchroniseert sinds kort ook met de Mac. Hiervoor hebben onze vrienden uit Redmond een publieke beta uitgebracht van de Windows Phone 7 Connector.

In tegenstelling tot PC-gebruikers, die – analoog aan de iTunes-methode van Apple – de Zune software van Microsoft moeten installeren om te kunnen synchroniseren met hun telefoon, kunnen Mac-gebruikers met een Windows Phone volstaan met een 5 MB grote ‘Connector’ die koppelt met bestaande programma’s op de Mac. iTunes wordt kaalgeplukt voor muziek, films, TV-shows en podcasts en iPhoto mag de foto’s en video’s oplepelen. Foto’s die gemaakt zijn op de telefoon worden bij elke synchronisatie automatisch door de Connector naar iPhoto gekopieerd.

De Connector synchroniseert geen contacten met Adresboek, afspraken met iCal en bladwijzers met Safari. Dat lijkt een omissie die te wijten is aan de beta-status van het programma, maar dat is niet zo. Ook de Zune software op de PC synchroniseert alleen (zware) mediabestanden. De rest gaat door de lucht met services op internet.

Mac-gebruikers moeten dus creatief zijn en zorgen dat hun locale gegevens ergens in de ‘cloud’ belanden bij door Windows Phone 7 ondersteunde services. Het principe werkt eigenlijk hetzelfde als bij de iPhone in combinatie met MobileMe.

Windows 7 telefoons zullen binnenkort in Nederland verkrijgbaar zijn. Waarschijnlijk bij Vodafone en T-Mobile, de in Nederland actieve telco’s die onderdeel uitmaken van de voor Europa geselecteerde providers.

Reageer op artikel:
Windows Phone 7 synct met Mac
Sluiten