Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 4 oktober 2010

Apple museum, t.e.a.b.

Mac-gebruikers zijn bijzondere mensen. In tegenstelling tot ‘normale’ consumenten kunnen ze maar moeilijk afscheid nemen van hun afgedankte Macs. Zo verandert menig logeerkamer, vliering of schuurtje in een waar Apple museum. Tja, geef ze eens ongelijk met schoonheden als de Mac 128k en de 20th Anniversary Mac. Of wat dacht je van geniale mislukkingen als de Newton of de G4 Cube?

Maar ja, wat als je net komt kijken in het Mac wereldje, maar wel ambitie hebt om de geschiedenis te bewaren voor het nageslacht? Het antwoord staat op eBay. Daar wordt namelijk een volledige Apple museum geveild. Het museum bevat enkele tientallen unieke en minder unieke apparaten. Van de QuickTake camera tot de Mac Portable, van de 20th Anniversary Mac tot de Newton. De collectie omvat ook een aantal ingelijste posters en ander promotiemateriaal.

Geïnteresseerden moeten wel wat over hebben voor deze greep uit het kleurrijke verleden van Apple. Met nog drie dagen te gaan staat veilingklok inmiddels op ruim $ 2.000,- en mocht je de collectie uiteindelijk in bezit krijgen, dan moet je ’em zelf ophalen in New Jersey.

Hoe omvangrijk is jouw eigen Apple museum?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple museum, t.e.a.b.
Sluiten