Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 21 oktober 2010

Stemt Apple’s Lion extreem rechts?

De leeuw, koning van de dieren, synoniem voor macht en symbool van Mac OS X 10.7, houdt er eigenaardig stemgedrag op na. Z’n geestelijk vader mag dan een linkse hippie zijn, Apple’s Mac OS X Lion-leeuw snabbelt zelf bij voor de Vlaamse extreem rechtse partij Vlaams Belang (voormalig Vlaams Blok).

Wat is er aan de hand? Gizmodo legt het uit. Apple maakt vaak gebruik van stockmateriaal. Dit zijn foto’s die voor tegen betaling gebruikt mogen worden op je website of in promotiemateriaal. De betreffende leeuwenfoto is gemaakt door ene Ronnie Howard en kon voor ongeveer $10,- gekocht worden op verschillende stockfoto-sites. Blijkbaar viel Howard’s leeuw zowel de Vlaamse extremisten als PR afdeling in Cupertino, al vond die laatste het blijkbaar wel nodig om wat snorharen en andere onvolkomenheden weg te poetsen.

Reageer op artikel:
Stemt Apple’s Lion extreem rechts?
Sluiten