Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 27 oktober 2010
Leestijd: 1 minuut

Slokt Apple muziekdienst Spotify op?

Er doet een wild gerucht de ronde. Apple zou in gesprek zijn met Spotify voor een overname. Niets is zeker; de twee zouden pas in het beginstadium zijn van hun liefdesdans. Wel zouden Apple en Spotify al eerder met elkaar gesproken hebben; we hebben te maken met een knipperlichtrelatie.

Volgens TechCrunch zit er echter een addertje onder het gras. Dit addertje zorgde er eerder al voor dat een overname door Google voor 1 miljard dollar op niets uitliep. Het geval wil namelijk dat de deals die Spotify heeft met platenbonzen exclusief zijn voor Spotify. In het geval van een overname moeten de deals opnieuw onderhandeld worden. Kortom, Spotify lijkt ondanks haar potentie onverkoopbaar.

Mocht het er toch van komen, dan zijn we wellicht verlost van twee prangende vragen. Wat doet Apple met de 50 miljard die op de bank staat? En waarvoor gaat Apple haar enorme datacenter in North Carolina gebruiken?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Slokt Apple muziekdienst Spotify op?
Sluiten