Statenweg
Statenweg Nieuws 20 oktober 2010

Mac OS X 10.7 Lion aankomende zomer verwacht

Nu Snow Leopard al ruim een jaar onder ons is, werkt Apple hard aan de opvolger: Mac OS X 10.7 Lion. Onder de noemer ‘Mac OS X meets iOS’ zal een aantal innovaties die we kennen van de iPad en iPhone terugkomen op de Mac.

Steve Jobs liet vanavond de leeuw zachtjes brullen door de voornaamste verbeteringen te tonen aan het publiek. Om te beginnen multi-touch. Mac OS X zal in de toekomst meer-en-meer met vingerbewegingen aan te sturen zijn. Hiervoor maak je gebruik van je trackpad, dus niet het scherm van de Mac zelf.

Launchpad toont de iconen van je applicaties op dezelfde manier als op het springboard van de iPhone en iPad (verdeeld over meerdere pagina’s en folders). Auto save zorgt ervoor dat bij het afsluiten van een applicatie de inhoud wordt bewaard. Lion biedt ondersteuning voor het full-screen weergeven van applicaties.

Ook krijgt de Mac een eigen App Store, waardoor het eenvoudig wordt om applicaties te ontdekken, te installeren en up-to-date te houden. Hiervoor hoeven we niet te wachten op de release van Lion, want binnen 90 dagen zal de Mac App Store beschikbaar zijn voor Snow Leopard.

Om het overzicht te behouden over al je activiteiten op de Mac schiet Mission Control te hulp. Deze uitbreiding bundelt Expose, Dashboard, Spaces en full-screen applicaties, waardoor je snel kunt schakelen.

Mac OS X 10.7 Lion wordt komende zomer verwacht.

Reageer op artikel:
Mac OS X 10.7 Lion aankomende zomer verwacht
Sluiten