Statenweg
Statenweg Nieuws 30 oktober 2010
Leestijd: 1 minuut

Patent: minder krasjes op je iPhone door beschermlaagje

Uit een opgedoken patentaanvraag blijkt dat Apple een unieke en goedkope manier heeft gevonden om de iPhone krasbestendiger te maken. De techniek is mogelijk al toegepast op de stalen band van de iPhone 4.

Door een ultradun en onzichtbaar beschermlaagje nitride op de behuizingen van roestvrij staal aan te brengen, is deze beter beschermd tegen lelijke krasjes en andere schade. Belangrijk is daarbij, dat het uiterlijk van de producten geen geweld wordt aangedaan. De natuurlijke kleur en structuur van het RVS blijven zichtbaar en voelbaar.

Volgens Apple is RVS erg gewild om de degelijkheid van het materiaal en de esthetische waarde ervan. Ook bezit het materiaal gunstige eigenschappen, waardoor signalen voor onder meer Bluetooth en Wifi goed doorgelaten worden. Het is nog de vraag of Apple voor de behuizing van andere Apple-producten aluminium gaat inruilen voor (deels) RVS.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Patent: minder krasjes op je iPhone door beschermlaagje
Sluiten