Patent: minder krasjes op je iPhone door beschermlaagje

Door: Statenweg - 9 reacties

Uit een opgedoken patentaanvraag blijkt dat Apple een unieke en goedkope manier heeft gevonden om de iPhone krasbestendiger te maken. De techniek is mogelijk al toegepast op de stalen band van de iPhone 4.

Door een ultradun en onzichtbaar beschermlaagje nitride op de behuizingen van roestvrij staal aan te brengen, is deze beter beschermd tegen lelijke krasjes en andere schade. Belangrijk is daarbij, dat het uiterlijk van de producten geen geweld wordt aangedaan. De natuurlijke kleur en structuur van het RVS blijven zichtbaar en voelbaar.

Volgens Apple is RVS erg gewild om de degelijkheid van het materiaal en de esthetische waarde ervan. Ook bezit het materiaal gunstige eigenschappen, waardoor signalen voor onder meer Bluetooth en Wifi goed doorgelaten worden. Het is nog de vraag of Apple voor de behuizing van andere Apple-producten aluminium gaat inruilen voor (deels) RVS.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  McLoe

  RVS?? Mooi hoor, maar wel (te) zwaar voor MacBooks.

 • Profielfoto
  ramrod

  Nu nog een goed werkend beschermlaagje op de voor en achterkant, dan wordt het nog wel wat met die IPhone ……

 • Profielfoto
  serum

  “De techniek is mogelijk al toegepast op de stalen band van de iPhone 4.”

  Ik heb de roestvaststalen rand van mijn iphone gepolijst, (was beschadigd door de ‘prachtige’ bumper) en kan met zekerheid zeggen dat dit niet zo makkelijk zou zijn gegaan als er een nitride laagje op zat. 1 veeg met polijstpasta en het RVS gaf al zwart af.

 • Profielfoto
  Eelke

  Nu al Nitride laagje over het RVS, nou ammehoela, 2x een case over je iPhone schuiven (zowel Bumber als Belkin Incase) en de RVS rand zit vol met krassen.
  Apple mag in het vervolg wel wat beter nadenken over het ontwerp van hoesjes in combinatie met een telefoon. Zonder hoesje had je iPhone waarschijnlijk minder krassen gehad..

 • Profielfoto
  Werner85

  Denk ook niet dat het laagje Nitride er nu al op zit. Volgend mijn snelle zoektocht op Google is Nitride niet geleidend. Als het er nu al op zou zitten zou het probleem met die antenne niet bestaan.

  Hopen dat ze het er snel op gaan doen. Krasbestendiger en niet geleidend…

  Tenzij ik het mis heb en Nitride wel gewoon geleidend is…

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Ik roep maar wat maar volgens mij is dit om het antenna gate probleem op te lossen en heeft het weinig met krassen te maken.

 • Profielfoto
  Aerea

  Ik roep maar wat maar volgens mij is dit om het antenna gate probleem op te lossen en heeft het weinig met krassen te maken.

  Soms is ‘maar wat roepen’ best goed in dit geval. ^^

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik snap niet waarom de iPhone niet meteen van aluminium of RVS is gemaakt. Mooier en ook beter in lijn met de iPad, iMac en Macbooks.

 • Profielfoto
  Mac058

  Ach, daar klopt dus helemaal niks van.

  Mijn iPhone 4 barst van de lelijke krassen door het gebruik van een case.