Patent geeft iMac gevoel?

34 reacties

Integrated Touch Sensitive Display Gate Driver. Een hele mond vol, maar dat is nu eenmaal de naam van een nieuw opgedoken patent van Apple. Het patent draait allemaal om het wisselen tussen touch modus en de normale traditionele manier van bedienen van een Mac.

In normale mensentaal gaat het erom dat wanneer je van touch overschakelt naar muis en toetsenbord, het touchgedeelte wordt uitgeschakeld. Dit scheelt niet alleen veel energie, het zorgt er ook voor dat er niet per ongeluk touchcommando’s gegeven kunnen worden. Net zoals het scherm van de iPhone ook zijn gevoeligheid verliest zodra je de telefoon aan je oor houdt tijdens een gesprek.

Zit jij op een iMac touch te wachten?

Reacties

34 reacties
 • Profielfoto
  Usain

  nee daar zit ik niet op te wachten

 • Profielfoto
  So Klear

  Zolang we maar geen gesloten toestanden krijgen zoals met iOS vind ik het best.
  Vind Apple’s OS model prima voor iPhone / iPod / iPad maar Mac OS X moet Mac OS X blijven, anders ben ik weg.

 • Profielfoto
  KingChaos

  Laten we eerst maar kijken hoe ze het uitwerken, dan hoor je weer van me!

 • Profielfoto
  MacMartino

  net zoals de iphone,… uh, helaas pakt mijn oor toch vaak de mute button.!

 • Profielfoto
  villbill

  Nou, sta er ook niet op te wachten. Maar ik besef dat het ook wel hand in hand kan gaan met andere ontwikkelingen die het een stuk comfortabeler maken.
  Een (oud) voorbeeldje
  Ksta er dus wel open voor.

 • Profielfoto
  joostmarkerink

  Ik zit op een touch iMac te wachten maar dan moet de OS zwaar aangepast zijn voor touch.

 • Profielfoto
  rodey

  Mensen gaan altijd eerst zeuren, daarna komen ze er achter dat het eigenlijk best vet is.

  Recent voorbeeld: iPad

 • Profielfoto
  Sanderman1992

  Persoonlijk zit ik hier niet op te wachten. Al helemaal niet op een iMac 27″ met een touch mogelijkheid. Maar misschien dat anderen hier wel op staan te wachten. Ik ben benieuwd hoe dit gaat uitpakken!

 • Profielfoto
  Ruud Ravenhorst

  Zou wel leuk zijn, zo’n iMac, vooral als de ‘touch-mode’ betekent dat je dan iPad apps kunt draaien op je iMac (ja ik weet dat dat een ander OS is, maar waarom niet ook iOS op je Mac?)…

 • Profielfoto
  AppleTim

  omdat dat redelijk zinloos is.

 • Profielfoto
  Knurfty

  Als ik kijk hoeveel vingertoppen er nu al op het scherm zitten van de iMac en MacBook, dan lijkt me dit een goede toepassing! :thumbsup:

 • Profielfoto
  iDunno

  Lijkt mij toch erg gaaf… Maar wordt zeker weer een verhaal van om de 5min poetsen…

 • Profielfoto
  Max14

  Zit niet te wachten op vette vingervlekken op de iMac.
  Ik snap dat dit wel ideaal kan zijn als toepassing van een iMac als kassasysteem of voor info-stands,.. maar voor normaal gebruik: ehh, neen bedankt dus,..:)

 • Profielfoto
  spacefreek

  Ja daar zit ik op te wachten, ’t is gewoon een extra, dus is welkom..

  Dat m’n iMac gevoel krijgt… Wordt het nog iets wederzijds ook ^_^

 • Profielfoto
  knekkie

  Leuk. Nog meer vette vingers

  Ik poets met nu al gek op mijn iPad scherm.

 • Profielfoto
  strigoi

  Uiteindelijk verwacht ik dat we wel richting touch gaan. Het zal vast even wennen zijn, maar velen hebben de overstap van Windows naar Mac ook overleefd. Ik heb er wel vertrouwen in.

 • Profielfoto
  Ipatrick

  dan mogen ze wel under glossy scherm laten liggen want da ga weer mooie vol staan me vingerafdrukskes

 • Profielfoto
  bosies7

  zit er wel op te wachten alleen moet de voet van de imac wel het zelfde blijven anders word ie zo lelijk…. os x moet trouwens ook blijven

 • Profielfoto
  Yannes

  Mensen gaan altijd eerst zeuren, daarna komen ze er achter dat het eigenlijk best vet is.

  Recent voorbeeld: iPad

  Heerlijk hé, een 27″ beeldscherm van 15 kg in je hand houden.

 • Profielfoto
  iFemke

  Ik zou het niet willen, hoe mooi en vet het ook is. Je kunt elke dag je Mac schoonmaken, allemaal vette vingertjes enzo.. nee laten we touch houden voor telefoons en dingen zoals de iPad en daar blijft jet bij voor mij:smile:

 • Profielfoto
  RalphvRoekel

  laat maar komen zou ik zeggen, daarna kun je er eigenlijk pas een oordeel over vellen.

 • Profielfoto
  R-Flow

  Lijkt me zo ideaal hè een desktop computer met touch screen die onder de vingerafdrukken zit… HP heeft al tijden een all-in-one met touch maar het nut ervan ontgaat me compleet. De positie van je iMac op een bureau thuis maakt het systeem volledig ongeschikt voor touch input. Enige praktische applicatie hiervoor zou zijn als je de iMac als mediahub gebruikt (bijv. muziek in een club) of bijv. in winkels, bibliotheken etc. als informatiezuil. Men gaat echt niet uren lang staand Photoshoppen met de armen uitgestrekt. Maar goed, Apple patenteert zoveel. Wil absoluut niet zeggen dat ze er ook wat mee gaan doen.

 • Profielfoto
  Rano

  Als het maar gewoon Mac OS X met een stylus blijt. Dan hoef je mooi geen Wacom Cintiq te kopen:)

 • Profielfoto
  Oldekamp

  Is oud nieuws, is al wel een maand bekend.

 • Profielfoto
  MouseMighty

  Inderdaad Wecycle het nieuws! Ik zie mezelf al 8 uur per dag DTP-en met mijn vingers over het scherm. Echt werkbaar…..

 • Profielfoto
  Mac Erger Je Niet

  Ik heb m’n iPad nog niet één keer gepoetst…. maar ja, ik ben ook geen type dat met emmers water naar de zee loopt….

 • Profielfoto
  markmulder1982

  Wow,
  Ik zou dit echt ideaal vinden als er een eindelijke en keer een touch screen komt op de Imac.

  Hoe vet zou het zijn dat je je foto’s in Iphoto net zo makkelijk zou kunnen rangschikken als op de Ipad, en je lekker snel door die foto’s heen zou kunnen gaan?

  Een touchscreen betekend toch niet direct dat je je gehele mac hiermee zou moeten bedienen, eigenlijk is het raar dat je nog geen Mac’s hebt met touchscreen, zie hier eindeloze toepassingen.

  Neem alleen al de surf ervaring op een Ipad; mijn vriendin en ik surfen praktisch nooit meer op de MacBook, maar praktisch altijd op de Ipad, juist omdat je het gevoel hebt dat je echt aan het surfen (vrij) bent.

  Zinloos? Nee zeker te weten niet, een logische aanvulling op de productenlijn van Apple.

  Zodra er een Imac uitkomt (“helaas” heb ik dit tegen mijn vriendin gezegd) met touchscreen koop ik deze.

 • Profielfoto
  yesn95

  Ik zit er niet op te wachten, maar apple gezien kunnen ze iedereen aan het wachten maken. Dus nee, ik wacht er NOG niet op:sarcastic:

 • Profielfoto
  RhB-Mikey

  Zit jij op een iMac touch te wachten?

  Nee, Op een mobiel apenraat gaat maar op een desctop vind ik het 1 groot onzin.

 • Profielfoto
  fabian

  Dat scharnieren van hoger naar lager en terug is wel een goede vinding vind ik,zoals de imac G4 toen,soms was het eens handig je scherm eens naar voren te trekken en je achterover kon leunen in je zetel .

 • Profielfoto
  Sunshine

  Ik vind het nu al nix als er vingers op mijn scherm zitten. Laat staan als ik dat ding de hele dag moet vingeren. Ook lijkt het me behoorlijk zwaar voor je schouders. Nu kan mijn onderarm lekker relaxed blijven, maar met een touch screen zit je de hele tijd met je arm in de lucht. Wellicht is het voor sommige applicaties wel aardig mar het is voor veel zaken niet precies genoeg. Ik merk dat duidelijk op mijn iPad.

  HP heeft ook een touchscreen pc en volgens mij is dat niet echt een succes geworden. Het lijkt wel leuk, maar ik denk dat je het snel zat bent.

  Professioneel gezien kan ik het echter WEL helemaal aanraden.
  Ik ben namelijk osteopaat en het zal mij dus gegarandeerd meer werk opleveren.

 • Profielfoto
  Jerry.w

  ownee… mac gaat windows nadoen, medion touch dinges is slecht hp touchsmart is slecht…. alleen de minilaptops met touch zijn handig, maar daar hebben ze de iPad al voor… hopen dat ze dit niet in de realiteit toe gaan passen:P

 • Profielfoto
  janjaap

  Ik ben benieuwd of dit iets wordt waarmee RSI wordt tegengegaan. Apple kennende zal het een vet product worden. En je kan hem altijd nog als gewone iMac gebruiken..

 • Profielfoto
  Niels G.

  Vanwaar al die negatieve reacties, je weet nog niet eens wat apple hier precies mee gaat doen.