Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 5 oktober 2010

Nog meer iPads in de zorg

Na het nieuws over de specialist op afstand met behulp van de iPad en iPhone, vandaag nog meer Apple-nieuws uit de zorg.

AriënsZorgpalet, een zorginstelling met thuiszorg en verschillende woonzorg locaties in Enschede en omgeving, schaft 100 iPads aan om het Electronisch CliëntenDossier (ECD) mobiel te maken.

Nog voor de iPad in Nederland verkrijgbaar was, liep er bij AriënsZorgpalet al een proef. Het doel was om het voor de organisatie eenvoudiger te maken om met het ECD te kunnen werken. Nadat een proef met een ‘Computer on Wheels’ was mislukt door slecht rollende wieltjes op tapijt, kwam de introductie van de iPad als geschenk uit de hemel. Licht, mobiel, direct aan en de hele dag online zonder tussentijds op te laden. Wij kennen de argumenten wel.

Maar ook voor cliënten biedt de iPad uitkomst, want de verzorger kan wanneer het relevant is de cliënt makkelijk laten meekijken naar de gegevens die in het ECD geregistreerd staan. Slechts drie weken proefdraaien waren nodig om de pilot om te zetten naar reguliere dienstverlening. De verschillende huizen zijn inmiddels voorzien van een dekkend Wi-Fi netwerk en de 100 iPads zijn in bestelling.

Kijk jij ook zo uit naar je verdiende ouwe dag?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nog meer iPads in de zorg
Sluiten