Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 7 oktober 2010

Mobiele industrie: net Reservoir Dogs

Wie Tarantino’s film Reservoir Dogs heeft gezien, weet zich ongetwijfeld nog de scène te herinneren waarin iedereen elkaar onder schot houdt.

Tussen de verschillende fabrikanten van mobiele telefoons lijkt momenteel hetzelfde aan de hand. Er worden de nodige rechtzaken gevoerd over patentschendingen en ander corporate leed.

Advocaten en juristen zijn daar uiteraard blij mee, want aanklagen én aangeklaagd worden betekent voor deze beroepsgroep allebei omzet. Wij worden er ook blij van, want het stelde George Kokkinidis in de gelegenheid om een prachtig schema te ontwerpen waarin je in één oogopslag ziet wie wie onderschot houdt. Daar kan de Guardian nog een puntje aan zuigen.

We zien dat de meeste pijlen gericht zijn op Apple en dat Nokia wild om zich heen slaat met maar liefst acht rechtzaken. Mocht de rechtelijke macht tijd te kort komen, dan kunnen ze misschien overwegen wat zaakjes tegen elkaar weg te strepen.

Reageer op artikel:
Mobiele industrie: net Reservoir Dogs
Sluiten