‘Microsoft wil Adobe kopen’

42 reacties

Microsoft zou mogelijk interesse hebben in een overname van Adobe. Tot die conclusie komt de New York Times. Microsoft CEO Steve Ballmer heeft onlangs een geheime meeting gehad met Adobe-baas Shantanu Narayen. Het onderwerp van gesprek zou Apple’s dominantie in de mobiele markt zijn en wat een samenwerking tussen beide partijen daar aan zou kunnen doen.

Zowel Microsoft als Adobe hebben last van het succes van de iPhone en iPad. Microsoft is bang dat consumenten niet warm zullen worden van hun Windows Phone 7 OS dat volgende week uitkomt en Adobe kijkt nog steeds knarsentandend toe hoe miljoenen mensen surfen, gamen en filmpjes kijken op iOS zonder dat daar Flash voor nodig is. Een eventuele overname zou dan ook voornamelijk tot doel hebben om een vuist te maken tegen Apple en het gebruik van Adobe Flash en Microsoft Silverlight op apparaten te stimuleren.

Nu hoeft dit gezamenlijk belang natuurlijk niet direct te betekenen dat Adobe overgenomen moet worden door Microsoft. Beide partijen kunnen simpelweg afspreken om nauwer te gaan samenwerken. Toch denken analisten dat het wel eens tot een overname kan komen. Wall Street gelooft er ook in, want na het bericht in de NYT schoot het aandeel Adobe omhoog.

Reacties

42 reacties
 • Profielfoto
  Pieterr

  Ik zeg doen!:lol:

 • Profielfoto
  reven

  Dat zou de dood van Apple zijn… Creative Suite… wordt helaas niet meer gemaakt of ondersteund voor Mac gebruikers.

  #ramp!

 • Profielfoto
  brandrob

  Zolang het niet ten koste gaat van de Creative Suite voor Mac, vind ik het prima. Concurrentie kan de boel alleen maar beter maken.

 • Profielfoto
  DestroyOhBoy

  Volgens nu.nl 11%
  http://www.nu.nl/internet/2351599/microsoft-wil-adobe-overnemen.html

  Nou alsjeblieft niet zeg. Als de updates van Adobe dan net zo snel gaan als de updates van MS voor Apple applicaties……

 • Profielfoto
  heldopslippers

  Ehm SORRY! Maar jullie posten op twitter en Onemorething dat Microsoft Adobe wil kopen!

  WTF dat is helemaal niet waar. Ze hebben slechts een meeting gehad.
  Het spijt me maar houd AUB op met deze rare en foutieve informatie.

  Iedereen kan zich nog herinneren de tweet met “3 uur brekend nieuws”!
  Bleek het gewoon om de release datum van Word op mac te gaan.

 • Profielfoto
  Koen van Tongeren

  @heldopslippers: als iets tussen aanhalingstekens betreft het doorgaans een uitspraak van anderen, geen voldongen feit. Dit zie je bijv. ook bij nu.nl gebeuren.

 • Profielfoto
  Quokka_61

  Wordt dit de ultieme poging het ene sofwarebeveiligingslek met het andere te dichten?

 • Profielfoto
  Koetjesreep

  Typen is ook een kunst.

 • Profielfoto
  MouseMighty

  Jaaa! Goed plan van Steve om Adobe te gaan kopen. Krijgen we eindelijk in de Creative Suite een pratende paperclip als Help functie! Kunnen ze mooi weer 354678 skwiljard versies van de apps verkopen. InDesign Home, InDesign Semi Pro, InDesign Atticpilot, InDesign Wannabe DTP, InDesign Almost Pro….

 • Profielfoto
  Rano

  Het onderwerp van gesprek zou Apple’s dominantie in de mobiele markt zijn en wat een samenwerking tussen beide partijen daar aan zou kunnen doen.

  Steve Ballmer

  ————————————

  Het Amerikaanse onderzoeksbureau Gartner laat vrijdag weten dat het geen vertrouwen heeft in het succes van Windows Phone 7. Volgens het bureau zal het marktaandeel van Microsoft wereldwijd van 4,7 procent in 2010 naar 5,2 procent in 2011 stijgen. In 2014 zal het aandeel echter teruglopen tot 3,9 procent. (bron: nu.nl)

  Adobe kopen kan dan een mooi backup plan zijn.

  Toch zie ik niet zo in hoe Adobe Microsoft kan versterken als het op mobiele apparaten aankomt.

  Als Microsoft Adobe overneemt om de Creative Suite exclusief voor Windows te houden heb ik wel een probleem.

 • Profielfoto
  Dagaloni

  Denk niet dat Adobe dat zal toestaan. Wat het probleem is is dat beiden bedrijven niet vernieuwen. MS meer dan Adobe. Maar adobe blijft gewoon Flash promoten! Wanneer wordt flash verbeterd of stappen ze over op HTML5 en helpen dat te ontwikkelen.. Hopelijk blijft Adobe van Adobe en niet van MS. Dan hebben we echt een probleem…!

 • Profielfoto
  Afroman

  Hou alsjeblieft die onzin voor je. Adobe niet vernieuwend? Heb je al die functies van de Creative Suites jaarlijks wel gezien?

 • Profielfoto
  JaNiintendo

  Ehm SORRY! Maar jullie posten op twitter en Onemorething dat Microsoft Adobe wil kopen!

  WTF dat is helemaal niet waar. Ze hebben slechts een meeting gehad.
  Het spijt me maar houd AUB op met deze rare en foutieve informatie.

  Iedereen kan zich nog herinneren de tweet met “3 uur brekend nieuws”!
  Bleek het gewoon om de release datum van Word op mac te gaan.

  Dude, calm down.

 • Profielfoto
  MouseMighty

  @Dagaloni WHAHAHAHAHAHAHAHA!! MS vernieuwt meer dan Adobe? Yeah right! En hou nou toch eens op met die onzin over Flash promoten/HTML5 blabla. Flash is net verbeterd voor Mac. Met Flash kan je apps maken voor je iPhone/iPad, je kan binnenkort zelfs met InDesign magazines maken voor je iPad. Als je totaal geen idee hebt waar je over praat….niet doen.

 • Profielfoto
  Zakske

  Memo to the Times: When there is an acquisition afoot–in my experience–it’s all private airplanes and law offices and not the company HQ visit by the very loud and very noticeable Ballmer, the polar opposite of a shrinking violet.

 • Profielfoto
  strigoi

  Volgens mij vergeten jullie dat Adobe ook voor een groot deel geworteld zit in de Mac omgeving. Dus stel dat het ooit zover komt en Adobe wordt inderdaad overgenomen door Microsoft dan zullen ze een flinke financiële klap krijgen als ze de Mac-gemeenschap laten vallen.

  Maar daar ging de meeting volgens mij niet over. Het lijkt er eerder op dat ze voor een ‘Mobile OS7 Flashy Win’ versus Apple willen gaan. Dat zou in principe geen invloed op de programma’s voor Mac OS X moeten hebben.

 • Profielfoto
  krisp

  Het kan wel eens erg interessant zijn voor Apple om Adobe over te nemen door middel van een vijandige overname. Logisch gevolg is wel dat Flash er dan onmiddellijk uitgaat en dat HTML5 een enorme boost krijgt, eventueel gevolgd door een HTML6 waar HTML5 nu nog tekort komt. Strategisch zou het ook slim zijn om Creative Suite (muv Adobe Acrobat) alleen beschikbaar te maken voor de Mac en meteen de interface op de schop te gooien. Daarna kan er een drietal pakketten ontstaan: iWork, iLife en iMedia, waarbij er van die laatste een Pro versie kan ontstaan. Dat zou ook goed zijn voor de iPad: op dat moment is het ook meteen mogelijk om iPad-applicaties te ontwikkelen.

  Voor Microsoft mis ik de toegevoegde waarde een beetje: ze hebben Silverlight, XPS en doen (vrijwel) niets met media, wat ook uit hun richting ligt. Daarnaast hebben ze ook niet de positie om synergie te creëren in deze markt: media is bij uitstek het terrein van Apple, waar het kantoor (Ms Office, Dynamics, SharePoint) het domein van Microsoft is. De Mac-omgeving afstoten kan niet omdat mededingingsautoriteiten dat nooit zullen accepteren. Kortom: het levert niets op.

  Niet dat Apple dit doet. Wat ik verwacht is dat Apple op termijn Autodesk gaat overnemen. Autodesk heeft toegevoegde waarde wat betreft 3D-software en CAD-systemen, wat ook goed kan zijn voor Apple. Daardoor schurkt het op sommige vlakken tegen Adobe aan en kan het daarmee ook concurreren. Wellicht kan vanuit die gedachte ook een Photoshop-concurrent ontwikkeld worden.

 • Profielfoto
  1984

  Microsoft koopt Adobe? Onzin!
  Geruchten blijken vals
  Geruchten over een overname van Adobe door Microsoft stuwden de aandelen van Adobe 17 procent omhoog. Maar er blijkt niets van te kloppen

  Waarover zouden Adobe en Microsoft dan wel praten? De meest waarschijnlijke gok is Apple. Microsoft wil met Windows Phone 7 iets forceren op de telefoonmarkt, waar Apple momenteel met alle aandacht gaat lopen.En de liefde die van Apple naar Adobe uitgaat, is niet bepaald groot. Apple-baas Steve Jobs heeft Flash onlangs in het openbaar beledigd.

 • Profielfoto
  1984

  HTML5 niet geschikt voor het web

  Apple ziet Adobe Flash door de opkomst van HTML5 overbodig worden. Maar Le Hegaret vindt ook dat nog voorbarig. “We kunnen nog lang geen afscheid van Flash nemen. Het duurt nog jaren voordat alle webbrowsers bij eindgebruikers HTML5 ondersteunen. IE6 is nog steeds op talloze plekken in gebruik en die browser is tien jaar oud”, aldus de W3C-manager. bron

 • Profielfoto
  Dagaloni

  Ooh ok… Was een vlaag van verstandsverbijstering.:oops:

 • Profielfoto
  Vinhelper

  Ik zeg doen!:lol:

  Ik ook!:lol:

 • Profielfoto
  andrevdvries

  beter van niet..

 • Profielfoto
  Maikelw

  ik hoop niet dat het op een overname uit komt. Ik zie toch graag wat innovatie de komende jaren:)

 • Profielfoto
  alex_linden

  Apple moet zich gewoon opwerpen om Adobe te kopen.

  Het krachtige Flash pakket standaard als HTML 5.
  Alleen voor de Mac.
  Nog meer Apple snufjes in de software.
  Muliti touch Creative Suite voor iPad.
  etc.

  Ik zie het voor me!

 • Profielfoto
  operator

  adobe moet naar apple gaan, niet naar brol microsoft

 • Profielfoto
  Froggle

  Dat is mooi, dan graven ze zichzelf alleen maar dieper hun graf in.

 • Profielfoto
  syltheboy

  Ik zou het geen goed plan vinden als Microsoft Adobe koopt, want veel mensen die ermee werken hebben een computer van Apple. Dus met andere woorden; “Apple zou Adobe moeten kopen.”;)

  Op school werk ik gewoon met Microsoft en gebruik ik veel programma’s Adobe. Dit werkt overigens prima, maar thuis met Apple werkt Adobe naar mijn idee toch een stuk vlotter.

 • Profielfoto
  SvS

  Als Adobe ooit overgenomen zou moeten worden, dan idd liever door Apple dan M$.

 • Profielfoto
  Animotion

  Onzin. Krijgen ze vast niet lans alle commissies die toekijken op eerlijke handel. M$ wordt dan te groot en moet vast dan weer onderdelen van Adobe afstoten. Maar betere samenwerking lijkt mijn zeker geen slecht plan.

 • Profielfoto
  Zakske

  Ja… Microsoft gaat Adobe kopen, en daarom staat Adobe op dit moment ruim 5,5% in de min. Logisch!

 • Profielfoto
  operator

  MS koopt Adobe, Apple koopt MS, windows naar vuilbak, iedereen blij

 • Profielfoto
  Ree

  Ik zeg doen!:lol:

  Ik ook!:lol:

  .
  En ik ook. Dan kunnen Flash en Internet Explorer samen het graf in.
  .
  Probleem is dat zowel Microsoft als Adobe moeite hebben om stabiele software af te leveren, voornamelijk op het OSX platform. Office for Mac is een ramp, Flash op mac evenzo.
  .
  ALS (met nadruk op ALS) ze al samen gaan zal dat of heel goed uitpakken; leren van elkaars fouten, of de andere kant op heel goed uitpakken; ze nemen elkaar mee het graf in.
  .
  Heel ernstig zou het echter worden als het Creative Suite er onder gaat lijden.

 • Profielfoto
  Mozzo

  Absoluut niet doen! Adobe maakt prima software en zou niet willen doen Microsoft ermee gaan bemoeien, want wat komt er dan van CS terecht.

 • Profielfoto
  maconly

  de pc feeling hebben ze al de laatste jaren bij adobe.

  die cs paketten vind ik persoonlijk maar niks, er is maar weinig wat ik nu wel kan met cs 5 wat ik met photoshop 6 niet kon.

  Programma’s zijn alleen maar logger geworden.

 • Profielfoto
  Simlock

  Doei adobe creative suit!!! Was good to work with you… Oh nee, dan ga ik weer terug naar windows vrees ik.

 • Profielfoto
  rdesign

  Dat zou een wereldramp zijn. Geen één grafisch ontwerper die op een Windows wil werken. Oftewel, alleen nog maar MS Word-art posters!:D

 • Profielfoto
  Mac Erger Je Niet

  Gaat Apple toch zelf een ‘Creative Suite’ ontwikkelen…

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  Hoewel ik het een slecht plan zou vinden als het doorging (zeker gezien de reden die wordt genoemd), denk ik dat er ook iets moois uit voort kan vloeien mocht dit het einde betekenen van CS voor de Mac:

  “Apple Creative Suite” komt er aan! (Hoewel het dan wel anders zal heten, anders krijgen ze weer een proces aan hun broek)

 • Profielfoto
  W0utR

  Waarom zou microsoft in godsnaam de Creative Suite enkel voor Windows beschikbaar maken?
  Ze hebben nog altijd een beetje verstand en weten ook wel dat een heel groot aandeel Mac gebruikers dit gewoon jaarlijks koopt.

  Maar ik blijf het lachwekkend vinden hoe idioot sommige Mac gebruikers denken …

 • Profielfoto
  Dakterras

  Is er hier ook maar iemand die serieus denkt dat Microsoft Adobe gaat kopen? Ik geloof er geen steek van. Microsoft heeft nul komma nul belang bij Adobe als bedrijf. Het enige punt is dat Microsoft een vinger in de pap van de mobiele telefonie wil houden en dat lijkt met Windows Phone 7 Series Home Edition Semi Pro 2010 Whatever niet te lukken. Wat ik erg frappant vind is dat Microsoft alleen Apple als concurrent ziet op dat terrein, terwijl Android een snellere opmars maakt. Het punt is, Microsoft heeft een sterk verkooppunt nodig voor WinPho 7. Waarschijnlijk hopen ze dat met volledige Flash ondersteuning voor elkaar te krijgen. Maar daar is Android ze ook al in voor, bij mijn weten…

  Wat ook kan is dat Microsoft een samenwerking aan wil gaan ivm apps. Adobe heeft in CS5 mogelijkheden ingebouwd om bijvoorbeeld Flash apps om te zetten naar iPhone apps. Misschien wil Microsoft ook wel zoiets om sneller een groot aantal apps te krijgen. Want daarin moet Microsoft natuurlijk een behoorlijke inhaalslag maken aangezien oude WinMo apps niet gaan werken.

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  Waarom zou microsoft in godsnaam de Creative Suite enkel voor Windows beschikbaar maken?
  Ze hebben nog altijd een beetje verstand en weten ook wel dat een heel groot aandeel Mac gebruikers dit gewoon jaarlijks koopt.

  Maar ik blijf het lachwekkend vinden hoe idioot sommige Mac gebruikers denken …

  Waar de meeste terecht bang voor zijn is dat als Microsoft het straks voor het zeggen heeft, CS wel eens een “Office voor de Mac” tintje zou kunnen krijgen. Dus een Windows achtige GUI en andere crap.

 • Profielfoto
  MouseMighty

  Kijk tenminste iemand die er echt over nadenkt. Gelul over weinig functionaliteit van CS5 tov van oude PS versies… Ik zeg 1 woord: Content Aware Fill.. Adobe is begonnen met ontwikkelen op de Mac, de Mac versies zijn vaak stabieler dan de Windows varianten. PremierPro is 64 bit native op Mac en niet op Windows (waar blijft FinalCut). Dus begin niet over een “achterstand” of onkunde van Adobe waardoor Microsoft geinteresseerd zou zijn. De laatste opmerking is waarschijnlijk wel een hele goede. CS5 (en verder) een mogelijkheid geven om ook naar WIndows Mobile te exporteren/programmeren/weetikveel. Flash en Internet Explorer samen het graf in. Nou poe hee, ik weet niet wat iedereen uitvreet op zijn/haar Mac maar ik heb 0 problemen met Flash content maar ik begrijp dat mijn iMac 24″ een uitzonderingscomputer is.