Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 19 oktober 2010

Microsoft duwt Office 365 in ‘the cloud’

Vandaag heeft Microsoft bekend gemaakt met een nieuwe versie van Office te komen, niet voor Mac, niet voor Windows maar voor iedereen: Office 365. Dit nieuwe softwarepakket is alleen online beschikbaar en moet daarmee een zakelijk antwoord bieden op Google Docs. Het pakket bestaat uit de webversies van Word, Excel en Powerpoint, gecombineerd met SharePoint, Exchamge en Lync. Eigenlijk alles dat een gemiddeld bedrijf van Microsoft zou willen hebben, maar dan via internet.

Dit soort cloud applicaties hebben een aantal voordelen. Om te beginnen is je software altijd up-to-date. Daarnaast zijn zowel de software als de documenten die je ermee maakt niet meer gebonden aan één computer of besturingssysteem. Zolang je een recente webbrowser hebt, heb je toegang tot Office 365. Het online pakket is compatible met Office for Mac 2008, maar (nog) niet met de aanstaande 2011 versie.

Het pakket heeft geen aankoopprijs. Je betaalt per gebruiker per maand. Voor kleine bedrijven komt dat neer op ongeveer € 5,-. Bij grote organisaties die extra diensten willen kan dit bedrag oplopen tot € 20,- per maand per gebruiker. En juist daar zal Google altijd een streepje voor hebben op Microsoft. Gratis is nou eenmaal altijd goedkoper. Bedrijven die echter gewend zijn om te betalen voor hun software zullen Office 365 een interessant alternatief vinden op de reguliere suites van Microsoft. Ze moeten er nog wel even op wachten. Het pakket wordt nu getest in een aantal landen en zal ergens in 2011 beschikbaar komen voor iedereen.

Reageer op artikel:
Microsoft duwt Office 365 in ‘the cloud’
Sluiten