Meer hints naar MacBook Air update

22 reacties

Meer dan 15 maanden na de laatste update lijkt het er dan toch eindelijk van te komen: de MacBook Air wordt vernieuwd. Recent doken al geruchten op waarin gezinspeeld werd op een nieuw 11 inch ontwerp voor de Air. We spraken er al over in OMT podcast #201. Inmiddels zijn er meer aanwijzingen die de update-vermoedens versterken.

Allereerst meldt TUAW dat Apple Stores de opdracht hebben gekregen om SuperDrives uit de schappen te halen. Deze externe DVD-drive werd gelijktijdig met de eerste MacBook Air op de markt gebracht. Een nog sterkere aanwijzing komt van AppleInsider. Deze site houdt wekelijks de voorraden bij van Mac resellers en meldt nu dat de Air vrijwel overal uitverkocht is. Tegelijkertijd melden bronnen bij grote online verkopers dat Apple heeft aangegeven dat de MacBook Air zeker niet voor volgende week weer leverbaar zal zijn.

Vanochtend leek het even alsof het moment daar was toen de online Apple Store offline ging. Dat bleek loos alarm toen de Store onveranderd weer terugkwam. Misschien een generale repetitie voor volgende week?

Reacties

22 reacties
 • Profielfoto
  TomF2006

  Misschien een generate repetitie voor volgende week?

  Generale?

  Ik hoop dat de nieuwe MBP’s dan ook online komen!:D

 • Profielfoto
  MarvinE

  Hoop wel dat ze een beetje betaalbaar blijven :S De nieuwe MBP’s zijn al rete duur.

 • Profielfoto
  Reimzter

  @TomF2006 Nee jongen, dat duurt nog wel tot november/december. Zo niet, dan trek ik het niet, want ik heb anderhalve maand geleden een nieuwe besteld omdat ik dan de studentenkorting nog kreeg.

  @MarvinE De mijne was niet zo duur: €1250,- Voor 13-inch MBP 2,4 GHz, 4GB, 500GB. Koopje, zeg ik!:D Kreeg ik er nog €140,- en €80,- korting op respectievelijk een iPod Touch 8GB (€20,-) en een printer (€20,-).

  De iPhone, die is pas duur. Maarja, ook die kon natuurlijk niet ontbreken toen mijn abo begin augustus afliep.:D Ik voelde me goed. Zeker toen ik ook maar gelijk een TimeCapsule 2 TB bestelde, om de 1TB van mijn iMac te backuppen. Sjonge, wat een genot.

  Nou doegh, genoeg gekwijld.

 • Profielfoto
  mikeynl

  @ Reimzter: 1250 euro? OMG! De mijne was 999 bij Media Markt en 98 euro voor een 500 GB 7200 rpm schijfje later er in.

 • Profielfoto
  spacefreek

  @Reimzter Je lijkt talking Carl wel! Ohh wacht ff…;)

  Tot vrijdag kerel:P

 • Profielfoto
  TomF2006

  @reimtzer ik gok nog steeds op eind oktober of november;)

  Tenminste als we de buyersguide mogen geloven!

  Verder zou ik eigenlijk niet weten wat er nog beter zou kunnen aan de huidige mbp’s…. Misschien meer GHz, of betere videokaart…..

 • Profielfoto
  Rano

  Waarom wordt de externe DVD drive uit de schappen gehaald? Verkoopt ie niet goed of krijgt de MacBook Air toch weer een drive?

 • Profielfoto
  1984

  Consequently, it seems reasonable that we may see at least some new notebook models make an appearance before the end of the year, and while we have claims that there will be at least one model in a smaller 11.6-inch size, uncertainty remains over which product line will gain the new form factor.

 • Profielfoto
  juliantomoriati

  @ TomF2006

  Juist als je denkt dat Meneer Ive uitgedesigned is, komt hij met iets gigantisch moois en nieuws. Ook ik heb zitten nadenken wat er nog kan veranderen aan de MBP, maar hij heeft vroeg of laat vast en zeker de oplossing.

  Ik zal de nieuwe Air niet kopen, aangezien ik al een MBP en een iPad heb, maar ik brand wel van nieuwsgierigheid wat er gaat gebeuren!

 • Profielfoto
  StarDesign

  Tja, voor mij heeft het ook weinig nut. Heb al een mbp van eind 2009 en een 27inch iMac en natuurlijk de iphone4. De air ziet er wel mooi uit, maar zal nooit tegen een mbp op kunnen.

  Heb alleen nog een iPad en appletv op mijn wenslijst staan. Maar wil wel de 2de generatie van de iPad.

 • Profielfoto
  MacMartino

  2e gen ipad en MBP ? in Feb/maart 2011 daar zet ik op in. Eind dit jaar krijgen we nog geen MBP volgens de produt lifecycle. Polletje?

 • Profielfoto
  Maverick9898

  11 inch lijkt me iets te klein. Dat gaat meer de netbook kant op. Dat is nou juist een van de argumenten voor de Air. Du, licht en een volledige 13 inch display met volledig toetsenbord.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik snap het nut van een MacBook Air niet. Een MackBook Pro is bijna net zo dun, goedkoper en heeft de drive er in zitten. Waarom zou je dan een Air nemen. Om een beetje te blitzen met die paar milimeter dat ie dunner is?

 • Profielfoto
  Afroman

  Een MackBook Pro is bijna net zo dun, goedkoper en heeft de drive er in zitten.

  Net zo dun? laat me niet lachen.

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Waarom zou je dan een Air nemen. Om een beetje te blitzen met die paar milimeter dat ie dunner is?

  Voor ieder wat wils is het toch? Een Fiat is ook een prima auto.;)

 • Profielfoto
  Matthijn

  MBA met een snellere processor en een hogere resolutie zou helemaal nice zijn:)

 • Profielfoto
  juliantomoriati

  Inderdaad, voor ieder wat wils. Ik vind het een prachtig apparaat om te zien en zou er inderdaad best mee willen blitzen, maar als ik het vanuit financieel en practisch oogpunt ga bekijken, kies ik toch voor de MBP, en het is tot nu toe een goede keuze geweest.

  Nog zoiets, waarom een iPad als je al een MBP of Air hebt? Geen idee, ook hier vanuit practisch oogpunt niet iets om aan te schaffen. Toch heb ik hem en heb er geen spijt van. Het zal wel het hoge gadgetgehalte zijn. Maar op een gegeven moment houdt het op en het is niet goed voor mijn portomonnee, vandaar geen Air voor mij

 • Profielfoto
  DNibbeling

  Ik heb de MacBook Air vanaf het begin en ben er nog steeds erg blij mee! Toen voor de Air gekozen omdat ik een 13 inch MacBook wilde, maar dan wel met een aluminium behuizing. Nog steeds geen moment spijt gehad dat ik hem heb gekocht. Iedereen heeft al een normale MacBook of MacBook Pro. Ik ben iemand die graag ‘iets anders’ wil dan de massa. Ik mis de optische drive niet en gebruik hem vooral voor imternet en email. Sneller is voor mij dan ook geen noodzaak, en ook geen behoefte die niet te stillen is. Ik zou zo weer voor een Air kiezen.

  Vergelijk het met vervoersmiddelen. Je hebt normale fietsen en scooters, maar ook bromfietsen. Daar is ook een markt voor.

  En wat betreft het formaat: kleiner mag mits er een fatsoenlijk scherm in zit en een voorwaardig toetsenbord. Misschien de opvolgen van de oude 12” PowerBook. Toetsen tot op het randje… Geduld.

 • Profielfoto
  Ezri Dax

  De enige klacht die ik tot nu toe van mensen met een Air heb gehoord is dat hij wat “krachteloos” is.

 • Profielfoto
  plonserd

  Een Air met minstens 2,4 Ghz en 4 GB Ram voor minder dan 800-900 euro..Zou ik zeker kopen:D

 • Profielfoto
  Hessel89

  raar dat ze de superdrives uit de schappen halen…

  zou net zo goed kunnen betekenen dat er helemaal geen nieuwe macbook air meer komt eh..

 • Profielfoto
  BigAL

  Tjee, de Macbook Air…. bestaat dat nog joh?