Statenweg
Statenweg Nieuws 7 oktober 2010

MagSafe-adapter voor de iPad in de maak?

Eén van de dingen waaruit Apple’s aandacht voor gebruiksvriendelijkheid blijkt is de MagSafe-adapter. Het stekkertje van de voeding om je laptop mee op te laden steek je niet in de behuizing, maar wordt als het ware met een magneetje tegen de behuizing ‘vastgeplakt’ tijdens het opladen waarbij de elektronische verbindingen contact maken. Mocht je bijvoorbeeld een keer struikelen over de kabel, dan zal het magneetje loslaten en de laptop niet meetrekken om schade te voorkomen.

Het idee werd in 2006 voor het eerst geïntroduceerd voor de MacBook Pro. Inmiddels zijn alle draagbare Macs uitgerust met MagSafe, maar de iPad en iPhone niet. Daar lijkt verandering in te komen. Een vandaag gepubliceerde patentaanvraag van Apple toont plannen om MagSafe ook te introduceren voor mobiele apparaten als de iPad.

Maar waar komt het idee achter MagSafe oorspronkelijk vandaag? Voor het antwoord gaan we naar Japan. Daar wordt een soortgelijke techniek namelijk al sinds begin deze eeuw toegepast voor keukenapparatuur met hete vloeistoffen zoals waterkokers of frietpannen. Met het magnetische stekkertje worden jaarlijks vele brandwonden voorkomen, waar veelal kinderen slachtoffer van werden.

Reageer op artikel:
MagSafe-adapter voor de iPad in de maak?
Sluiten