MacBook Air, vedergewicht laptop in stijl

Door: Lucas Raggers - 48 reacties

De MacBook Air is de vooruitstrevende benjamin van Apple. In 2008 werd hij door Steve Jobs uit een enveloppe gehaald tijdens MacWorld. De ultraplatte Air liep op de troepen vooruit door als eerste geboetseerd te worden uit een plaat aluminium; de unibody laptop was geboren.

Het bleef lang stil rond de Air, maar nu is daar na 33 maanden de compleet vernieuwde MacBook Air. OMT voelde het kleinood een week lang aan de tand en doet verslag.

Design
Niet alleen werd de 13″ MacBook Air bij zijn wedergeboorte vernieuwd, hij kreeg er ook een broertje bij: de 11″ MacBook Air. De wow-factor die de MacBook Air bij introductie had, heeft de 11″ Macbook Air in het kwadraat. Wie het platte kleine plaatje aluminium voor het eerst aangereikt krijgt, kan niet niets anders dan de laptop met verwondering inspecteren.

Wat je dan ziet is een laptop die in dikte oploopt van 3 millimeter naar 1.7 centimeter. In alle overige opzichten is hij kleiner dan zijn grote broer: 2.5cm smaller, 3.5cm korter en slechts 1 kilo zwaar. Ondanks deze afmetingen bevat hij een het bekende volledige toetsenbord. Apple wil hier niet op bezuinigen. Alleen de functietoetsen en de onderste rij toetsen met de spatiebalk zijn iets smaller. Naast de eject knop vinden we helemaal rechtsboven in de hoek een nieuwe aan/uitknop. Helaas heeft de 11″ geen verlicht toetsenbord en is deze ook niet als optie te krijgen. In het donker typen is dus geen eenvoudige klus.

Scherm
Het scherm van de nieuwe 11″ Air heeft een resolutie van 1366 x 768. Hiermee heeft de kleinste telg in de MacBook familie stiekem zo’n 2,5% meer pixels dan de 13″ MacBook Pro en is hij met de 16 bij 9 verhouding in lijn met de iMacs. Door deze goede resolutie op een relatief klein scherm, ziet alles er ‘Retina-achtige scherp’ uit.

Snelheid
Snelheid is een relatief begrip op de MacBook Air. De 11″ Air heeft standaard een 1.4Ghz Core2Duo processor onder de motorkap. Voor hen die dit willen, is het ook mogelijk om deze op te waarderen naar 1.6 voor 90 euro. Maar in de praktijk lijkt hij veel sneller dan deze cijfers doen vermoeden. Dit komt waarschijnlijk doordat de Air alleen verkrijgbaar is met flashopslag. Niet alleen bespaart dit ruimte, is het geruisloos en bespaart het energie, hij wordt er ook een stuk sneller van. Zo start de Air op in 10 seconden, is hij binnen 1 seconden uit de slaapfunctie en starten programma’s ook lekker vlot op. Dit zorgt ervoor dat de Air sneller aanvoelt dan de 1.4Ghz doet vermoeden.

Het gebruik van Solid State Drives is de toekomst. Het maakt de MacBook Air op vele fronten beter, maar het nadeel blijft dat de opslaggrootte beperkt blijft tot maximaal 128Gb.

Als grafische processor zit er een NVIDIA GeForce 320m in de Air en is daarmee gelijkwaardig aan de MacBook en de 13″ MacBook Pro. Standaard komt hij met 2Gb ramgeheugen, maar voor de bekende 90 euro kun je dit verdubbelen naar 4Gb. Dit kun je overigens niet zelf doen. Even upgraden met een bankje van de PC-boer op de hoek zit er dus niet meer in.

Expansie
Waar de eerste MacBook Air nog door velen weggehoond werd vanwege haar enkele USB-poort, de nieuwe Airs hebben nu 2 USB-poorten. Dit zorgt er voor dat je niet hoeft te kiezen tussen muis of ethernet, tussen iPhone of harde schijf. Aan de rechter kant zit behalve een USB-poort ook een Display Port. Hierdoor kun je zelfs je 27″ Cinema Display aansluiten op je kleine MacBook.

Aan de linker kant heeft de 11″ MacBook Air een tweede USB-poort en een koptelefoonaansluiting. Aan deze kant zit ook de microfoon en dat komt ietwat eigenaardig over. De Speakers van de MacBook Air deed ons verbazen. Uit het platte ding komt geluid dat zeker niet onder doet voor de geluidskwaliteit van de 13″ MacBook Pro.

Apple verkoopt nog steeds als optie een superdrive om DVD’s te kijken of programma’s te installeren. Heb je nog een andere Mac, dan kun je ook programma’s installeren dankzij Remote Install. Toch wordt de MacBook Air geleverd met een prachtig klein USB-stickje. Hierop staat het OS en de iLife applicaties. In geval van nood, kun je dus zonder problemen je OS herstellen door deze USB-stick te gebruiken als installer.

Batterij
De MacBook Air is volgens Steve Jobs het kind van de MacBook Pro en de iPad. Niet alleen gebruikt de Air flash als opslag en is hij dun en licht, de batterijduur van de Air zou ook lijken op die van de iPad. En inderdaad, de Air heeft een standby tijd van maar liefst 30 dagen. Het gebruik van flash heeft hier alles mee te maken. De 11″ MacBook Air doet 5 uur met een volle batterij en dat is 2 uur minder dan zijn grote broer.

Wat is de MacBook Air nu eigenlijk?
Je kunt je inmiddels afvragen wat de MacBook air nu eigenlijk is. Is het een concurrent van de iPad? Is het een volwaardige laptop? Is hij voor mij? Wat OMT betreft is de 11″ MacBook Air de ware Netbook. Hij gloreert namelijk waar de Netbook faalt. De Air heeft een volwaardig scherm (i.p.v. een net-niet-resolutie), de batterij gaat lang mee (i.p.v. 2 uurtjes), hij is ultradun (i.p.v. klein en dik), is krachtig genoeg dankzij de core2duo processor en de grafische chip (i.p.v. een halfbakken b-processor) en heeft een volwaardig toetsenbord (i.p.v. een krampverwekkend toetsenbord). En natuurlijk heeft hij 1 kenmerk van de Netbook niet: de prijs. De vraag is echter of de nadelen opwegen tegen de voordelen. OMT denkt van niet.

Conclusie
Apple lijkt bij de MacBook Air eindelijk de belans gevonden te hebben tussen functionaliteit en prijs. De eerste MacBook Air was t茅 underpowered en veel te duur waardoor de doelgroep beperkt bleef tot een niche doelgroep. De nieuwe MacBook Air is voor iedereen. Je kunt nu eindelijk de afweging maken tussen een volledige en uitgebreide laptop (MacBook & MacBook Pro) of portability, namelijk de MacBook Air.

De Macbook Air zal echter voor weinig mensen de vaste computer worden. Dat komt door de beperkte opslag. Flashopslag kent vele voordelen, maar het is helaas nog erg duur en de opslaggrootte is hierdoor beperkt. Mensen met tienduizenden nummers in iTunes en evenzoveel foto’s in iPhoto zullen in de MacBook Air geen familycomputer vinden.

Voor wie is de MacBook Air 11″ dan wel? De Air is ideel voor mensen die thuis een iMac of Mac Pro hebben en die nu mobile willen zijn. Daarnaast zullen frequente reizigers dolblij zijn met de Air dankzij de enorme standbytijd en goede accuduur. En in de gemiddelde krappe vliegtuigstoel is het prima werken dankzij het kleine formaat.

In der Beschr盲nkung zeigt sich erst der Meister, zei Goethe eens. Wie een 11″ MacBook Air koopt kan dat zeker beamen.

Reacties

48 reacties
 • Profielfoto
  Usain

  mooie review
  gaan jullie deze ook als prijs uitdelen????
  ps. de link naar het mooie USB stikje klopt niet

 • Profielfoto
  Maverick9898

  “In alle overige opzichten is hij kleiner”
  “met de spatiebalk zijn” (iets onder vorige).
  Goede review! Ik snap alleen de voordelen die jullie noemen tegenover een netbook niet zo goed. Afgezien van het toetsenbord argument, zijn er zat netbooks die heel veel uren meegaan en een 1366×768 resolutie hebben. Okay, dat scherm is wel minder, maar de resolutie zit er zeker in.

 • Profielfoto
  Ezra

  Oh MacBooks niet stapelen haha!

  En een vraagje. Heeft die nou wel of niet een verlicht toetsenbord? Of alleen 11″ of alleen 13.3″?

 • Profielfoto
  spacefreek

  Ik ga liever voor de power van een MBP, maar ik hoop dat deze ontwikkeling de prijzen van SSD verder doet dalen, een nieuwe MBP of iMac met (betaalbare) SSD lijkt me een mooie aanwinst! Zowel in de Apple Store als hier op m’n bureau..

 • Profielfoto
  1984

  [s]Afgezien van het toetsenbord argument[/s], zijn er zat netbooks die heel veel uren meegaan en een 1366×768 resolutie hebben. Okay, dat scherm is wel minder, maar de resolutie zit er zeker in.

  inderdaad :12,1″ breedbeeldscherm met HD (1366×768) resolutie
  路 Lange batterijduur tot 7,5 uur*
  路 Uitstekende mobiele connectiviteit met 802.11n hoge snelheid
  路 LiveCam: Eenvoudig inzoomen en cameraopnames aanpassen
  Ergonomisch chiclet toetsenbord voor onge毛venaard comfort
  路 250GB HDD en extra 500GB** ASUS WebStorage voor opslaan en delen van gegevens http://www.asus.nl/product.aspx?P_ID=Kp9FSSex21aq8WPA (draait ook op MacosX 10.6.4) en dat heb je voor minder dan 鈧400

 • Profielfoto
  bjorngra

  GEEN verlicht toetsenbord op de 11 en 13″. Durf te wedden dat Rev B er wel een krijgt.

  Een Asus is geen Mac. Aluminium vs Plastic. :sarcastic:

 • Profielfoto
  Yannes

  De prijs is echter nog steeds veeltste hoog.

 • Profielfoto
  maconly

  Ik heb zijn grote broer en de accu van de grote broer is na 3 uur echt leeg, is al vanaf het begin.

 • Profielfoto
  JaNiintendo

  Oh MacBooks niet stapelen haha!

  Waarom, als ik vragen mag?:razz:

 • Profielfoto
  Matthijn

  inderdaad :12,1″ breedbeeldscherm met HD (1366×768) resolutie

  ..
  .

  http://www.asus.nl/product.aspx?P_ID=Kp9FSSex21aq8WPA (draait ook op MacosX 10.6.4) en dat heb je voor minder dan 鈧400

  Vergeet vooral niet de ‘ontzettend krachtige’ atom-processor en videokaart die waarschijnlijk moeite heeft om elke pixel aan te sturen in het schermpje wat er in zit.

 • Profielfoto
  iBartt

  En niemand houdt zich ermee bezig dat die 11 inch nog 999 euro is ..
  Nou, voor als je geld teveel hebt :yum:

 • Profielfoto
  iBartt

  999 euro voor zo’n 11 inch is wel duur hoor. Maar daar spreekt Apple natuurlijk niet over, het gaat om het product:smile:
  Dus, mocht je nog geld teveel hebben..

 • Profielfoto
  nielsmarijn

  goede review, heb de 13″ versie gisteren gelijk besteld, waarom? omdat het mooi staat naast mijn MBP 15″ en mijn MacBook 13″ aan vervanging toewas. jammer van achterwege gelaten verlichte keyboard, dat is nu juist wat ik zo fijn vind aan de MBP.

  PS inderdaad, je kan plastic natuurlijk niet vergelijken met alu, laat staan een netbook met een macbook.

 • Profielfoto
  lucschram

  Als je die foto ziet met de iPad dan merk je toch echt wel hoe dun hij is, het scherm vind ik zelf een beetje eng dun.

 • Profielfoto
  strigoi

  @Maverick9898 & @1984

  De onderdelen in een MacBook Air zijn vele malen sneller als in de goedkope netbooks. De processor van die Asus kost slechts $40, versus $262 voor de 1.4Ghz Core2Duo.. Dan hebben we het nog niet over de lichtere aluminium unibody behuizing, de betere grafische chip, glass-multitouch-trackpad, magsafe etc. Appels met peren noemen we dat.

 • Profielfoto
  Oppie

  Ik heb ook even kunnen spelen met de MBA 11″, en ik ben zwaar onder de indruk.
  Ik weet dat 1984 er van baalt, maar er is geen enkele netbook komt maar enigszins in de buurt van een MBA 11″! No way!!!
  Alleen dat gebrek aan keyboard backlight h猫…

 • Profielfoto
  plonserd

  gho ja..duur?

  Voor m’n iBook G4 12″ 1,33ghz met 40 GB HD en 512mb ram betaalde ik 5 jaar terug 1099 euro:p

 • Profielfoto
  Maverick9898

  @Maverick9898 & @1984

  De onderdelen in een MacBook Air zijn vele malen sneller als in de goedkope netbooks. De processor van die Asus kost slechts $40, versus $262 voor de 1.4Ghz Core2Duo.. Dan hebben we het nog niet over de lichtere aluminium unibody behuizing, de betere grafische chip, glass-multitouch-trackpad, magsafe etc. Appels met peren noemen we dat.

  Ik snap ook wel dat die duurder is en dat is ook verder prima. Ik zeg alleen dat het schermresolutie en de batterij niet per se een reden is waarom het geen netbook is. Het is overigens ook een push naar 13” en een stimulans voor de verkoop van de Air. Bij de vorige MacBook Air was het zo dat die begon bij 1400 euro (en daarvoor zelfs nog hoger). Nu begint ie 999 euro en zijn mensen geneigd te denken ‘naah, ik leg een paar honderdjes extra neer voor een groter scherm’. Je bent een veel meer tevreden consument als je denkt dat je extra geld, extra spullen genereert. Bij de vorige MacBook Air begon het daarbij en dacht je naja voor 400 euro minder heb ik een MacBook met hetzelfde scherm, alleen wat minder zwaar. Nu pushed Apple je andersom and that’s what they want.

  Maar je hebt gelijk hoor. De MacBook Air heeft een betere processor en een betere grafische chip. Waarom denk je dat ik er zelf allang eentje heb en geen netbook haha;)?

 • Profielfoto
  1984

  maar er is geen enkele netbook komt maar enigszins in de buurt van een MBA 11″! No way!!!.

  Daar heb je helemaal gelijk in Oppie, er is geen enkele netbook die wat betreft de prijs in die buurt komt.

  Een netbook is een zich snel ontwikkelende categorie van kleine, lichte en goedkope laptop computers die geschikt zijn voor algemeen gebruik en om toegang te krijgen tot internetapplicaties, een krachtige laptop is aantrekkelijk, maar een netbook is veel goedkoper en voor veel taken voldoende. Daarbij is een netbook veel makkelijker mee te nemen; en dat maakt de computer die men onderweg bij zich heeft waardevoller dan de krachtige laptop die men thuis heeft gelaten.

 • Profielfoto
  iberno

  k heb er gister ook even mee gespeeld en t moet gezegd worden, t is een mooi apparaat en zeker voor onderweg (m’n MacBook word toch wat zwaar). T is nu afwegen of de MBA m’n 13″ MacBook EN iMac gaat vervangen… Ik zou wel voor een totaal oplossing willen gaan waarbij ik de complete iTunes en foto galerij op een TimeCapsule kwak. Verder is steeds meer in de cloud dus waarom zou je nog met twee computers werken? Met andere woorden, zou het een oplossing bieden in een complete set up thuis waarbij mobile devices als ontvanger dienen? Een Apple TV zou de muziek en films in de woonkamer op tv en stereo kunnen streamen, de MacBook air kan dat in andere ruimten en als workstation dienen. De iPad is ideaal voor op de keukentafel en in bed.

  Wel moet de MacBook Air dan aan een 24″ scherm in de werkkamer met los toetsenbord en t trackpad om als werkstation te kunnen dien….. en daar kun je dan volgens mij aardig op werken maar zou Adobe CS4/5 erop kunnen draaien??

 • Profielfoto
  casperrrrrrr

  Ik snap 眉berhaupt niet dat er nog mensen zijn die ingaan op de volstrekt onzinnige posts van 1984. Zelfde geldt voor Usain overigens.

 • Profielfoto
  casperrrrrrr

  edit

 • Profielfoto
  ramrod

  Mee gewerkt , zeer soepel, ziet er prachtig uit maar vindt geen toetsen verlichting toch een behoorlijk gemis en de prijs is ook niet mis zeg ….

 • Profielfoto
  iJeff

  De Air 11 en 13 Inch hebben beiden wel degelijk een verlicht keyboard
  url=http://store.apple.com/nl/configure/MC505N/A?mco=MTk0MjI2MDQ][/url]

 • Profielfoto
  Siparti

  succes, iberno ><
  mijn 2.66 Core 2 Duo heeft er af en toe al moeite mee (4 GB DDR3 RAM)…
  als moet ik dan wel als kanttekening plaatsen dan ik een standaard HDD heb en geen SSD proshit;)
  .
  over de MBA; prachtig! kan niet wachten om 'm (die kleinere) eens dicht te klappen en in m'n hand te houden:) zoals op de apple site;)

 • Profielfoto
  GT1988

  “De vraag is echter of de nadelen opwegen tegen de voordelen. OMT denkt van niet.”

  Waarom niet de voordelen opwegen tegen de nadelen…?

  “Mac Pro hebben en die nu mobile willen zijn.”

  Ik ben nog nooit mobile geweest…

  Verder leuk artikel alleen speel ik er al dagen mee op mn werk:lol:

 • Profielfoto
  GT1988

  @iJeff dit is een copy paste fout van Apple Nederland

 • Profielfoto
  iFlorens

  Mooi stuk, als ik niet al een paar Appels, zou ik hem hebben gekocht. Erg overtuigende review. Ik vind hem er ook fantastisch uitzien. Hoe dun hij is is echt niet meer gezond meer, helemaal Apple.

 • Profielfoto
  theiof

  Mooi geschreven stukje jongens, fijn leesbaar en sweetspot rakend. Apple-like dus. Dat zie ik niet te vaak bij de NL-blogs.

 • Profielfoto
  MacRay

  Toch is het apart hoe snel alles kan gaan.
  Als je bv nu de Air naast de MBP neerzet, toont de MBP veel groffer.

  De MBA gaat qua vormgeving de toon zetten voor een hele nieuwe reeks macbooks

 • Profielfoto
  Ikreisrond

  Ik denk dat OS X vs. Windows en Linux, en het multi-trackpad, d茅 killer eigenschappen zijn t.o.v. de netbooks volgens de Wikipedia-definitie.

  En daarnaast de relatief snelle processor, krachtige grafische chip, en voldoende opslagruimte om je onderweg geen zorgen te hoeven laten maken (i.t.t. de goedkope 8GB-flashmeuk van Asus, of de draaiende en erg trage HDD’s die men in andere netbooks toepast; Asus geeft niet voor niets geen snelheid op van de toegepaste HDD, dat is dus een 4200 rpm…).

  Moet ik iLife ook nog als verschil aanmerken? En natuurlijk na 10 jaar nog steeds geen anti-virus nodig.

 • Profielfoto
  kevinnke39

  komt hier ook een video review van ??

 • Profielfoto
  Stijntjhe

  Ik vind het een ingewikkeld artikel, in de intro worden al 3spreekeoorden gebruikt lols… En soms snap ik niet wat er nou met grote broer wordt bedoeld, de mackbook pro/vorige air/nieuwe 13″ air.
  Volgende keer graag een artikel dat je maar 茅茅n keer hoeft te lezen xD

 • Profielfoto
  iMacDonalds

  Heeft iemand een linkje naar die mooie usb-stick? Ik heb hem nog steeds niet gezien.

 • Profielfoto
  Lau24

  inderdaad :12,1鈥 breedbeeldscherm met HD (1366脳768) resolutie
  路 Lange batterijduur tot 7,5 uur*
  路 Uitstekende mobiele connectiviteit met 802.11n hoge snelheid
  路 LiveCam: Eenvoudig inzoomen en cameraopnames aanpassen
  路 Ergonomisch chiclet toetsenbord voor onge毛venaard comfort
  路 250GB HDD en extra 500GB** ASUS WebStorage voor opslaan en delen van gegevens http://www.asus.nl/product.aspx?P_ID=Kp9FSSex21aq8WPA (draait ook op MacosX 10.6.4) en dat heb je voor minder dan 鈧400

  Nou sorry hoor maar dan ik het net zo goed houden bij m’n huidige netbook (Sony Vaio P). Er is wel degelijk een enorm verschil in cpu-en-gpu-kracht tussen de nieuwe Air’s en deze Asus netbook, en daar zou ik in dit geval wel zeker m’n portomonnee voor willen trekken.

  Maar ik heb ook nog een Macbook (uit begin 2007) die beschikt over een Core2Duo van 1.83Ghz en 4Gb geheugen en om dat uberhaupt te evenaren qua prestaties zou ik de 13inch versie met 2Gb extra geheugen erbij moeten nemen (totaal dan dus 4Gb).

  En dat vind ik wel jammer want de nieuwe Air’s zijn zo moooooi, maar ik heb dus al een Macbook die zich kan meten met de beste Air, en dus is het voor mij erg onnodig om daarop over te stappen:cry:

 • Profielfoto
  HerQ

  Ik heb zijn grote broer en de accu van de grote broer is na 3 uur echt leeg, is al vanaf het begin.

  Dan heb jij niet het nieuwe model waar het hier over gaat. Ik haal de 7 uur die Apple opgeeft w茅l op nieuwe 13″ Air.

 • Profielfoto
  Jappr

  @Stijntjhe

  Het is een prima artikel.

  zelf路ken路nis
  kennis vh eigen ik

 • Profielfoto
  Marius1976

  @lucas

  Misschien mis ik iets, maar wat is er in vredesnaam met de klep van de MBP gebeurd? Iets overheen gemorst?

 • Profielfoto
  tim.prove

  @lucas

  Misschien mis ik iets, maar wat is er in vredesnaam met de klep van de MBP gebeurd? Iets overheen gemorst?

  Nee joh, dat zijn van die stickers.;-)

 • Profielfoto
  RoyHochstenbach

  De Macbook air heeft maximaal 256 GB SSD, niet 128 GB, alhoewel deze daardoor duurder wordt.

 • Profielfoto
  Rygu

  Dit artikel gaat volgens mij over de 11 en wat minder over de 13.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik heb ‘m zaterdag bij iCentre gezien. Hij is inderdaad erg mooi en een haarscherp beeldscherm. Jammer alleen dat de toetsen niet verlicht zijn. Ook zou de prijs van de 11″ wat lager moeten zijn om nog beter te kunnen concurreren met netbooks van goedkope merken. Ik heb ook al mensen zien twijfelen tussen iPad met 3G en MacBook Air 11″. Bij een vergelijkbaar flash geheugen is de prijs ongeveer gelijk en de MacBook Air toch handiger als je veel moet typen of wilt chatten, want er zit een cam op en op de iPad (nog) niet.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik heb ‘m gisteren bij iCentre gezien en de 11″ MaciBook Air is inderdaad een juweeltje om te zien. Erg klein, handig, haarscherp beeldscherm en je kunt je afvragen wat voor mobiel gebruik handiger is: de iPad of de MacBook Pro 11″.
  Allebei klein, bij gelijk flash geheugen is de prijs ongeveer gelijk en op de Air 11″ zit een webcam en op de iPad (nog) niet. Wel gaat Apple hiermee e i n d e l i j k de concurrentie aan met de netbooks. Stijl en design natuurlijk veel beter. Kwaliteit hoger, formaat vergelijkbaar. Jammer dat de prijs niet iets lager is, dan zou Apple nog feller kunnen concurreren met goedkopere netbooks.

 • Profielfoto
  Mauricio

  @Lau24 Je moet wel weten dat je huidige MacBook draait op DDR2 geheugen met een snelheid van 667MHz en dat je een harde schijf hebt (waarschijnlijk 5400 rpm wat standaard is).

  De MacBook Air 11″ heeft DDR3 geheugen met een snelheid van 800MHz en de 13″ een snelheid van 1066MHz en niet te vergeten heb je standaard een SSD wat in combinatie met je GPU en CPU enorm snel werkt =)

  Ik ben heel benieuwd of ik mijn 15″ MBP (aller eerste unibody model) de deur uit kan doen voor een 13″ MBA met 4GB 256GB, ik ben een programmeur en heb heel af en toe Photoshop nodig.

  Heb voor die MBP trouwens 1799 betaald: 2.4GHz 2GB 250GB de MBA die ik op het oog heb is 1779 (2 tientjes minder, whoehoe)

 • Profielfoto
  Alifar

  Dit is echt een mooi ding

 • Profielfoto
  Nikolai

  Inmiddels heb ik de 11″ Air met extra RAM en 128 GB een aantal weken in gebruik. Geweldige verbetering ten op zichte van mijn 10″ Samsung.
  Supersnel, uitzetten doe ik eigenlijk niet meer en de accuduur vergelijkbaar met de zuinige netbooks.
  Ik raad je wel aan een grotere schijf te nemen. Van mijn 128 GB heb ik nu zo’n 40 GB over, terwijl er geen films of muziek op staan

  Groet, Kris

  http://www.dropinmedia.nl

 • Profielfoto
  tjaalshetzomoet

  Ah gelukkig nieuw jaar! En voor dit nieuwe jaar wil ik…de MBA 13″. Waarschijnlijk met de uitbreidingen van 256gb SSD, 4gb en 2,13 ghz, Heeft iemand al ervaring opgedaan met adobe CS5 op de MBA 13″?? Ben heel benieuwd hoe deze lapTOP dat verwerkt. En ook hoe de accu zich houdt onder de verschillende omstandigen (what about de 30 dagen stanby…betekent die “standby” opstarten binnen 1 sec of…?)
  Groeten,

  Tjeerd