Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 13 oktober 2010
Leestijd: 1 minuut

Laat de iPhone je kinderen opvoeden

Apple heeft een patent aangevraagd en verkregen waar je als puber waarschijnlijk niet vrolijk van wordt. Het Text-based communication control for personal communication device-patent beschrijft een methode die ouders nóg meer controle geeft over wat hun kroost wel en niet mag SMS’en op hun iPhone. En alsof dat niet genoeg is wordt hun spelling ook nog in de gaten gehouden.

Het patent beschrijft een methode waarmee automatisch wordt bekeken wat voor berichten er vanaf een iPhone gestuurd worden. Is de boodschap iets te vulgair of ondeugend, dan vertikt de iPhone het simpelweg te versturen. Daarnaast schuilt er ook een strenge leermeester in deze functie. Berichten worden namelijk ook op spelling gecontroleerd. Ouders kunnen instellen dat een bericht pas verstuurd mag worden als een minimum aantal woorden goed gespeld is, of foutloos geschreven wordt in een vreemde taal die geleerd moet worden.

Uiteraard is het de vraag of deze functionaliteit ooit wordt toegepast in iOS en mocht het gebeuren dan kan de functie natuurlijk uitgezet worden. Toch mag de vraag gesteld worden of Apple hiermee niet een stap te ver gaat. Ouders? pubers? Laat u horen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Laat de iPhone je kinderen opvoeden
Sluiten