Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 15 oktober 2010

John Sculley doet boekje open

John Sculley doet een boekje open over zijn geschiedenis bij Apple. Sculley werd in 1983 losgeweekt bij Pepsi en ging aan de slag als CEO bij Apple. Maar in 1985 barstte de bom tussen de board van Apple, John Sculley en Steve Jobs. Jobs trok aan het kortste eind en kon vertrekken. Sculley bleef vervolgens CEO van Apple tot 1993.

In een interview met Leander Kahney van Cult of Mac vertelt Sculley dat het geen handige zet was om enderzijds baas van Steve Jobs te zijn en anderzijds onder hem te staan aangezien Steve Apple’s grootste aandeelhouder was en tevens voorzitter van de board of directors.

Volgens Sculley is het succes van Steve Jobs te danken aan het trouw blijven aan zijn principes: beautiful design, customer experience, no focus groups, perfectionism, vision, minimalism, hire the best, sweat the details, keep it small, reject bad work, perfection en systems thinker.

Lees het hele interview op Cult of Mac.

Reageer op artikel:
John Sculley doet boekje open
Sluiten