Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 11 oktober 2010

[update] Jailbreaken opnieuw mogelijk

Op 10-10-10 om 10:10:10 uur moest het zover zijn. Het Chronic Dev Team zou dan z’n langverwachte Greenpois0n jailbreak uitbrengen voor iOS 4.1. Het mocht niet zo zijn, want luis-in-de-pels-hacker Geohot bracht één dag eerder ook een werkende jailbreak uit: limera1n.

Om te voorkomen dat Apple straks twee jailbreak-methoden in één keer kan fixen, houdt het Chronic Dev Team z’n kruit nog even droog en verwerkt ze al mopperend de limera1n-methode in Greenpois0n voordat deze wordt uitgebracht.

Limera1n is net uit de beta-fase. De release candidate is alleen voor Windows beschikbaar. Aan een Mac-versie wordt hard gewerkt. Omdat de jailbreak dieper in het systeem ingrijpt en daardoor volgens de ontwikkelaar niet te patchen is, is het geen ‘slide to jailbreak’ meer zoals we van jailbreakme.com gewend waren. In plaats daarvan moeten we een Windows-programmaatje met één knop downloaden, de iPhone aansluiten en volgens instructies op de knop wat goochelen met de home- en powerknoppen.

De jailbreak van Geohot werkt op iPhone 3GS, iPod touch 3G en 4G, iPad en iPhone 4 met iOS 4.0 of hoger.

Jailbreaken is legaal, wordt niet ondersteund door Apple en is dus wel volledig op eigen risico.

[update] inmiddels is ook de Mac-versie van limera1n verschenen en heeft het Chronic Dev Team Mac, Linux en Windows versies uitgebracht op basis van de jailbreak van Geohot .

Reageer op artikel:
[update] Jailbreaken opnieuw mogelijk
Sluiten