Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 19 oktober 2010

HyperMac raakt de draad kwijt

Hoe een batterij de gemoederen bezig kan houden. HyperMac maakt externe accu’s en autoladers voor alles dat MacBook, iPod, iPad of iPhone heet. Niet goedkoop, maar wel erg goed, zoals uit onze review van een jaar geleden bleek.

Om je mobiele apparatuur uit Cupertino te kunnen voeden moet je de HyperMac-accu met een stekkertje aansluiten op je Mac of iOS-apparaat. Op zich niets bijzonders, maar wel als de connectoren ‘Magsafe’ en ‘Dock’ heten.

Dan worden de juristen van Apple wakker. HyperMac pleegt namelijk meervoudig patentinbreuk door de eigen apparaten met Magsafe- en Dock-stekkertjes uit te rusten. Zelfs het argument dat je stekkertjes gebruikt die je van zelf gekochte Apple-accessoires hebt afgehaald lijkt daar niets aan te veranderen.

Apple heeft HyperMac aangeklaagd en de laatste gooit nog voor de eerste zittingsdatum de handdoek in de ring. HyperMac doet dat echter niet in stilte, maar met een grote aankondiging dat als je een HyperMac-accu wilt mét de bewuste stekkertjes, je deze vóór 2 november besteld moet hebben. Daarna gaat de stekker er letterlijk en figuurlijk definitief uit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
HyperMac raakt de draad kwijt
Sluiten