Statenweg
Statenweg Nieuws 30 oktober 2010
Leestijd: 1 minuut

HTML 5 video op het web verdubbeld in de afgelopen 5 maanden

In april van dit jaar stelde Steve Jobs in een open brief dat HTML 5 de toekomst had voor video op het web. Flash daarentegen moest het ontgelden. Apple werd destijds bekritiseerd vanwege het ontbreken van ondersteuning voor Flash op de iPad, die in januari werd geïntroduceerd.

Kunnen we nu, een half jaar later, stellen dat Steve gelijk had? Het ziet er naar uit van wel als we een onderzoek van MeFeedia erbij pakken. Daaruit blijkt namelijk dat inmiddels 54% van de (veelal H.264) video online is te bekijken in HTML5, wat de beelden geschikt maakt voor consumptie op de iPad en iPhone.

Opvallend is de snelle opkomst sinds begin dit jaar. In januari was het percentage nog 10% en in mei van dit jaar 26%. De groei zou vooral komen van smartphones en niet zozeer van de desktop, waar Flash nog altijd overheerst. Uiteraard zijn deze groeicijfers veelal het gevolg van het besluit om de immens populaire iPhone en iPad en een groot aantal Android-toestellen zonder Flash uit te rusten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
HTML 5 video op het web verdubbeld in de afgelopen 5 maanden
Sluiten