Statenweg
Statenweg Nieuws 30 oktober 2010
Leestijd: 1 minuut

Google-oprichters wilden Steve Jobs als CEO

Larry Page en Sergey Brin, het tweetal dat eind vorige eeuw Google oprichtte, overwogen om Steve Jobs aan te stellen als de eerste CEO van het bedrijf. Tot deze onthulling komt Bloomberg in de documentaire ‘Game Changers’.

Het is geen geheim dat Page en Brin persoonlijk grote bewondering hebben voor Steve Jobs. De band tussen Apple en Google is de laatste tijd echter verslechterd doordat de bedrijven steeds meer in elkaars vaarwater terecht zijn gekomen.

Uiteindelijk koos Google in 2001 voor Eric Schmidt als CEO. Schmidt nam tot 2009 eveneens deel uit van de raad van bestuur van Apple, maar moest opstappen wegens de toenemende concurrentie tussen de bedrijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Google-oprichters wilden Steve Jobs als CEO
Sluiten