Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 22 oktober 2010
Leestijd: 1 minuut

Geen Flash op Macs: de reactie van Apple

Na de ruzie tussen Adobe en Apple over het ontbreken van ondersteuning voor Flash in iOS, leek het er even op dat de introductie van de MacBook Air een nieuw hoofdstuk toe zou gaan voegen aan de Flash-saga.

Flash is namelijk niet voorgeïnstalleerd op de nieuwe MacBook, terwijl het bij eerdere MacBooks altijd ‘out-of-the-box’ onderdeel was van Safari. Zou dit de volgende stap zijn van Apple om Adobe’s Flash het leven zuur te maken?

Bill Evans, woordvoerder van Apple ontkent dit tegen Engadget:

We’re happy to continue to support Flash on the Mac, and the best way for users to always have the most up to date and secure version is to download it directly from Adobe.

Het achterwege blijven van Flash blijft niet beperkt tot de nieuwste telg, maar alle Macs zullen het in de nabije toekomst zonder moeten stellen.

Veiligstellen dat gebruikers altijd de meest recente versie van Flash hebben? Het klinkt mooi, maar ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat hier een verborgen agenda achter zit. Anders had Apple wel een gebruikersvriendelijke download-link naar Flash getoond, in plaats van de generieke melding ‘Ontbrekende Plug-in’.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Geen Flash op Macs: de reactie van Apple
Sluiten