Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 1 oktober 2010
Leestijd: 1 minuut

exFAT ondersteuning in Mac OS X?

OMT-lid R-Flow deed vandaag een bijzondere ontdekking. Misschien heeft hij zelfs een primeur te pakken. Zijn recent gekochte iMac blijkt ondersteuning te bieden voor exFAT. Dit is een door Microsoft ontwikkeld bestandssysteem dat als opvolger dient voor FAT32. Mac gebruikers hebben beide systemen niet nodig tenzij ze bestanden willen uitwisselen met Windows PC’s. USB-sticks of harddrives die gebruikt worden om bestanden tussen beide systemen uit te wisselen moesten tot nu toe in FAT32 geformatteerd worden. Een groot nadeel van dit systeem is dat bestanden niet groter mogen zijn dan 4 GB. Bij exFAT is deze beperking verleden tijd.

R-Flow ontdekte dat de exFAT extensie aanwezig is op de (10.6.4) installatie DVD van zijn iMac. De extensie is gedateerd op 17 juli 2010. Op het supportforum van Apple blijkt nog een gelukkige toevalligerwijze op de extensie gestuit te zijn. Tegelijkertijd meldt een andere OMT’er dat zijn laatste generatie iMac het zonder exFAT support moet stellen. We zijn benieuwd of er nog meer lezers zijn die de exfat.kext extensie op hun Mac gevonden hebben. Nog benieuwder zijn we naar de aanstaande 10.6.5 update van Snow Leopard. Zou de exFAT extensie erbij zitten? Vol verwachting klopt ons hart.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
exFAT ondersteuning in Mac OS X?
Sluiten