AXA advertentie verduidelijkt iAd

14 reacties

In een vorig artikel lieten we je reeds weten dat de AXA verzekeringsgroep een app had uitgebracht waarbij je een auto ongeval kon aangeven via je iPhone. Nu laten we je zien hoe deze groep de applicatie wil promoten via traditionele media zoals magazines en tijdschriften in combinatie met een iAd augmented reality.

In een tijdschrift of magazine ziet de lezer een foto van een ongeluk waarin een deel ontbreekt. Door de lezer te vragen om zijn iPhone in het midden van de advertentie te plaatsen en te surfen naar www.axa.be/iphone, krijgt hij de onthulling te zien van het ongeluk. Deze iAd staat volledig in het teken van AXA’s nieuwe App, namelijk AXA België Mobile Service Auto.

Wat vind jij van deze manier van adverteren?

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  Tkradio

  Ik vind dit wel erg gaaf! :thumbsup::lol:

 • Profielfoto
  KR1275

  Heel handig, maar AXA Nederland bestaat niet meer. Die divisie is verkocht aan Reaal.

 • Profielfoto
  appleharm

  Gaaf gemaakt! En @Richard het gaat niet om Axa, maar om de manier van adverteren;) die is top!

 • Profielfoto
  Usain

  het is iAd en niet i-Ad

 • Profielfoto
  strigoi

  Erg fraai

 • Profielfoto
  Dagaloni

  Geniaal!

 • Profielfoto
  jonastreub

  Helaas is het geen augmented reality maar moet je op je iPhone handmatig een URL intypen. Daar gaat het helaas mis :thumbsdown:

 • Profielfoto
  Wouter I

  jonastreub heeft gelijk.
  Los van hoe je het moet spellen, dit heeft niks met iAd van Apple te maken, maar is gewoon een ouderwetse viral.
  Je moet een URL intikken (www.axa.be/iphone) en dan speelt je iPhone een filmpje af. Nogal pretentieus om zoiets ‘interactief’ of iAd te noemen (als ik Apple was zou ik lawsuit starten).
  Slim van Axa dat ze op deze manier veel PR (bijvoorbeeld OneMoreThing, maar ook TheNextWeb) weten te krijgen.
  Het idee is zeker innovatief en valt op omdat het de eerste keer is. Maar het overtikken van een url uit een advertentie is niet echt handig. De nieuw-factor zal wel snel vervagen.

 • Profielfoto
  spacefreek

  Dikke lol:D Maar om dit nou augmented reality te noemen vind ik vrij discutabel..

 • Profielfoto
  Julian Gijsen

  Vind het intikken van de url ook ronduit debiel…

 • Profielfoto
  Sanne

  Als ze nou een streepjescode ofzo printen in het tijdschrift en in de iPhone-app deze streepjescode laten herkennen. Dan zou het super manier van adverteren zijn.

  Vind het hele idee al hartstikke leuk bedacht. Dit is tenminste een echte ‘iAd’; een ‘ad’ in een tijdschrift en de ‘i’ om de ad compleet te maken. Heeft wel iets!

 • Profielfoto
  thiemodelange

  Wat komen hier toch een stel azijnzeikers. Dit is een geniale advertentie die misschien niet augmented reality te noemen is, maar door 99,9% van de mensen hier nooit zo bedacht zou worden. Alleen doorzeiken om maar een reden te vinden om negatief te kunnen zijn. Walgelijk gewoon. Geef nou eens gewoon toe het een geniaal gebruik van de iPhone is die nog niemand zo heeft gedaan. En dat dan A.R. in deze situatie niet zou kunnen omdat je dan een applicatie moet hebben, en een minimale afstand van het blad, is de minste zorg. En de zeiksnorren over iAd of i-Ad of wat dan ook: get a life! Helaas wordt OMT steeds meer zo bevuild met zogenaamde GeenStijl-achtige gasten die denken dat ieder bericht op deze manier bevuild moet worden. Bleh, zelfs de Apple community verliest zijn glans. Maar ja, alles moet maar voor iedereen bereikbaar zijn…

 • Profielfoto
  Sanne

  @thiemodelange 100% mee eens.

 • Profielfoto
  Hansi2124

  Het is leuk gedaan, maar ik denk dat je er wel klaar mee bent als je 10 van dit soort advertenties hebt gehad. Dan is het nieuwe er gauw vanaf. Eigenlijk is het nu andersom: de geadverteerde moet een actie doen om de reclame te zien.
  Iedereen weet wat er gebeurt als de reclame op tv komt: de kijker zapt weg. Dus waarom zou dit een blijvend succes zijn?