Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 29 oktober 2010

Apple streeft RIM voorbij

De strijd der titanen onder de fabrikanten van mobiele telefoons gaat een nieuwe periode in. Apple is namelijk een stapje omhoog geklommen op de ladder naar alleenheerschappij. Op dit moment is Apple de op 3 na grootste fabrikant van mobiele telefoons in de wereld. Deze 4e plek heeft Apple overgenomen van RIM.

Tot deze conclusie komt IDG in haar Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker. Sinds 2004 wordt hierin aan de hand van kwartaalrapporten bijgehouden hoeveel toestellen er verkocht worden door de grootste fabrikanten. Zo verkocht Apple in het derde kwartaal van 2010 14.1 miljoen iPhones, terwijl RIM 12.4 miljoen Blackberry’s verkocht.

Het zal nog wel even duren voordat Apple de lijst aanvoert. LG Electronics verkocht in het afgelopen kwartaal namelijk tweemaal zoveel toestellen als Apple, namelijk 28.4 miljoen. Samsung neemt de 2e plek in met 71.4 telefoons en Nokia blijft onbetwist marktleider met 110.4 miljoen verkochte toestellen.

Er is wel hoop voor Apple. LG zit in neerwaartse spiraal. Het aantal verkochte telefoons is 10% lager dan vorig jaar. Nokia groeit 1.8% en Samsung 18.6%. Apple daarentegen groeit 90.5% in vergelijking met vorig jaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple streeft RIM voorbij
Sluiten