Apple streeft RIM voorbij

Door: Lucas Raggers - 10 reacties

De strijd der titanen onder de fabrikanten van mobiele telefoons gaat een nieuwe periode in. Apple is namelijk een stapje omhoog geklommen op de ladder naar alleenheerschappij. Op dit moment is Apple de op 3 na grootste fabrikant van mobiele telefoons in de wereld. Deze 4e plek heeft Apple overgenomen van RIM.

Tot deze conclusie komt IDG in haar Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker. Sinds 2004 wordt hierin aan de hand van kwartaalrapporten bijgehouden hoeveel toestellen er verkocht worden door de grootste fabrikanten. Zo verkocht Apple in het derde kwartaal van 2010 14.1 miljoen iPhones, terwijl RIM 12.4 miljoen Blackberry’s verkocht.

Het zal nog wel even duren voordat Apple de lijst aanvoert. LG Electronics verkocht in het afgelopen kwartaal namelijk tweemaal zoveel toestellen als Apple, namelijk 28.4 miljoen. Samsung neemt de 2e plek in met 71.4 telefoons en Nokia blijft onbetwist marktleider met 110.4 miljoen verkochte toestellen.

Er is wel hoop voor Apple. LG zit in neerwaartse spiraal. Het aantal verkochte telefoons is 10% lager dan vorig jaar. Nokia groeit 1.8% en Samsung 18.6%. Apple daarentegen groeit 90.5% in vergelijking met vorig jaar.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  SebastiaanAndeweg

  “Zo verkocht Apple in het derde kwartaal van 2010 14.1 miljoen iPhones, terwijl RIM. er 12.4 miljoen verkocht.”

  Verkocht RIM ook iPhones dan?:)

 • Profielfoto
  Maikelw

  Haha:P Slim opgemerkt.

  Hoe meer ze verkopen hoe beter. Hoop wel dat ze niet No1 zullen worden, ik vrees dan een innovatiestop, of in ieder geval een terugslag.

  Keep up the good work, Apple;)

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Ik dacht het niet zo goed ging met Nokia maar kennelijk wel.

 • Profielfoto
  Vinhelper

  Zo verkocht Apple in het derde kwartaal van 2010 14.1 miljoen iPhones, terwijl RIM. er 12.4 miljoen verkocht.

  *proest*:razz:

  Wel een geinige typefout.:thumbsup:

  Edit: inmiddels opgelost.:thumbsup:

 • Profielfoto
  Afroman

  Apple verkoopt maar telefoon. Nokia/LG en RIM verkoopt er 180. Daar zit ook de trick.

 • Profielfoto
  Maikelw

  Ik dacht het niet zo goed ging met Nokia maar kennelijk wel.

  De smartphones zijn niet zo een succes, de gewone toestellen wel volgens mij. Dus toestellen zonder internet etc.

 • Profielfoto
  spacefreek

  Ik wil ook liever de cijfers van smartphones zien, dat is wat relevanter. Al vind Steve natuurlijk dat de iPhone de enige smartphone is..

 • Profielfoto
  Chiel1990

  zeker nu de iPhone in steeds meer landen via meerdere providers wordt aangeboden. In sommige ook al simlock-vrij. Er zit dus nog veel groei in de markt voor Apple

 • Profielfoto
  Euroscale

  En als je naar omzet kijkt? Zou Apple dan niet al dichter bij de top staan? De telefoontjes die Nokia veel verkoopt zijn die van 15 euro bij de Mediamarkt… Moeten ze wel heel veel telefoontjes verkopen willen ze dezelfde omzet (lees: winst) maken als Apple op 1 iPhone doet…

 • Profielfoto
  ernst.

  Zit ik nou bij de ‘buren’ dat ik zo een ‘feel good’ bericht lees over het gegeven dat Apple nu even meer mobieltjes verkocht heeft dan BB?:slant:
  Moet iemand mij uitleggen waarom dan Apple onlangs besloten heeft om toch maar zich met de iPhone meer op de zakelijke klant,je weet wel waar de BB Heer en meester zijn,te richten.
  Geloof mij nou echte zakelijke mensen die gebruiken vaak mobiele telefoons die effectief zijn wat inhoudt een sterke batterij en uitstekend netwerk wereldwijd.Veel toeters en bellen kan men missen als kiespijn ten zij men een gadgetfreak,fanboy,student,scholier,RTL :innocent: kijker is.