Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 5 oktober 2010

Apple schendt patent, kosten: 600 miljoen

Apple is stout. Als we een Amerikaanse rechter mogen geloven, heeft Apple zich schuldig gemaakt aan schending van andermans patenten. Apple gaat in hoger beroep, maar kijkt wel aan tegen een potentiele schadevergoeding van 625.5 miljoen dollar.

De patenten waar het om gaat hebben te maken met de Yale professor David Gerlenter. Zijn bedrijfje Mirror Worlds heeft Apple aangeklaagd omdat de iPod, iPhone en Macs technieken bevatten voor “het weergeven van documenten” waar zij het patent op hebben. De zaak draait vooral om Spotlight, Cover Flow en Time Machine. Wordt vervolgd.

Curieuze noot is dat Garlenter als professor in computerwetenschappen op Yale University één van de slachtoffers was van de Unabomber, ook wel bekend als Ted Kaczynski. Hierdoor raakte hij gewond aan hand en oog. De Unabomber schreef hem: “People with advanced degrees aren’t as smart as they think they are. If you’d had any brains you would have realized that there are a lot of people out there who resent bitterly the way techno-nerds like you are changing the world.

Reageer op artikel:
Apple schendt patent, kosten: 600 miljoen
Sluiten