Statenweg
Statenweg Nieuws 20 oktober 2010

Apple introduceert iLife ’11

Vanavond heeft Apple de langverwachte update van iLife getoond aan het publiek. In tegenstelling tot geruchten zijn er geen applicaties afgevallen of bijgekomen. Wel hebben iPhoto, iMovie en Garageband een groot aantal nieuwe functies gekregen.

iPhoto ’11
iPhoto ’11 draait meer dan ooit om het eenvoudig beheren en delen van je foto’s. En om je aandacht volledig te kunnen richten op je fotocollectie, heeft Apple ervoor gekozen veel functies van de applicatie full-screen uit te voeren. Ook zijn een groot aantal adembenemende slide-shows toegevoegd.

Wat is er leuker dan je vakantiefoto’s te delen met vrienden en familie? iLife ’11 maakt het eenvoudiger dan ooit om een prachtig opgemaakte fotocollage te versturen via e-mail of Facebook. Liever papier? Naast de mogelijkheid om een fotoboek samen te stellen, biedt Apple nu ook de mogelijkheid om postkaarten te ontwerpen.

iMovie ’11
De inzet van iMovie is om video-bewerking super eenvoudig te maken. Met de komst van iMovie ’11 geldt dat ook voor de audio. Denk daarbij aan het aanpassen van het geluidsniveau, het invoegen van een fade-in of fade-uit en geluidseffecten. Met One step effects kun je zeer eenvoudig visuele effecten toevoegen.

Eveneens nieuw is toevoeging van gezichtsherkenning om personen en close-up shots automatisch te herkennen. Maar misschien wel de leukste functie van iMovie is het maken van een spannende ‘trailer’ van je vakantiefilmpje aan de hand van 15 templates. De soundtrack wordt verzorgd door het London Symphony Orchestra. Uploaden naar YouTube, Vimeo of Facebook is een eitje.

Garageband ’11
Garageband is een geschenk uit de hemel voor elk tienerbandje dat in de garage werkt aan hun eerste opnames. Vervelend is het als je na de opname erachter komt dat de bandleden niet allemaal hetzelfde ritme aanhielden. ‘Groove matching’ biedt de oplossing. De software analyseert het ritme van een instrument naar keuze en zorgt ervoor dat de opname van de andere instrumenten dat ritme volgen.

Met ‘flex time’ kun je met een aantal muisbewegingen in de visuele-editor aangeslagen noten langer of korter maken, nadat de opname heeft plaatsgevonden. Ook komt Garageband met nieuwe gitaar- en pianolessen. Met de functie ‘How did I play?’ kun je tijdens het leerproces nagaan welke noten je fout hebt aangeslagen. Verder zijn er meer gitaar amps en geluidseffecten toegevoegd.

iLife ’11 is vanaf vandaag verkrijgbaar voor $49,- en wordt gratis geleverd bij elke nieuwe Mac.

Reageer op artikel:
Apple introduceert iLife ’11
Sluiten