Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 27 oktober 2010

Apple management loopt binnen dankzij hoge aandelenkoers

Het is als werknemer flink aanpoten bij werkgever Apple Inc. Maar als je het uiteindelijk schopt tot Senior Vice President, dan heb je de beschikking over aardige inkomsten. Voor het salaris hoef je het niet te doen, het draait allemaal om aandelenregelingen.

Neem Bob Mansfield, als Senior Mac Hardware Engineering verantwoordelijk voor de hardware in Macs en iPhones. Zijn jaarsalaris is vastgesteld op zo’n 600.000 dollar. Toen de koers van Apple 21 oktober op 308 dollar stond zag Bob echter zijn kans schoon. Hij verkocht 40.000 aandelen die hij eerder had verkregen voor een prijs van 36 dollar. Tel uit je winst. Na de verkoop was hij bijna 11 miljoen dollar rijker.

In de strijd om op het juiste moment te pieken, haalde Bertrand Serlet optimaal rendement uit de verkoop van zijn aandelen. Hij verkocht ze op 18 oktober voor 318 dollar, slechts 50 cent verwijderd van de recordhoogte van de afgelopen tijd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple management loopt binnen dankzij hoge aandelenkoers
Sluiten