Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 28 oktober 2010

Apple daalt in Greenpeace’s achting

Bij elke nieuwe Mac mag Apple graag pochen met hun ‘environmental card’. Een overzichtje van alle giftige stoffen die ze niét meer in hun computers stoppen. Een initiatief waar het bedrijf veel lof voor ontving, onder andere van milieuorganisatie Greenpeace. Zij brengen elk kwartaal de Guide to greener electronics uit. In deze ranglijst worden tech-bedrijven gerangschikt naar milieubewustheid.

Apple mag zijn gifvrije beleid dan voortzetten, dat is niet genoeg voor Greenpeace, want ‘stilstand is achteruitgang’. Daarom zakt Apple van de vijfde naar de negende plek op de ranglijst. Er zijn geen nieuwe initiatieven ontplooid om nog milieubewuster te worden en Apple doet te weinig om het recyclebare materiaal in computers, iPads en iPhones ook daadwerkelijk te recyclen.

Daarnaast vindt Greenpeace dat Apple duidelijker moet zijn in de discussie rond uitstoot van giftige stoffen. Vorig jaar schreef het bedrijf zich verontwaardigd uit bij de Amerikaanse Kamer van Koophandel, omdat die organisatie zou lobbyen voor minder strenge emissieregels. Tegelijkertijd heeft Apple echter geen openheid gegeven in hoeverre het daadwerkelijk zelf iets gaat doen aan het terugdringen van uitstoot. Afgaand op de berichten van deze week is die bezorgdheid niet overbodig.

Reageer op artikel:
Apple daalt in Greenpeace’s achting
Sluiten