AKO MagWorld: ’s Lands eerste iPad-tijdschriftenkiosk

26 reacties

Het zijn mooie tijden voor iPad-bezitters die nog wel eens een wat willen lezen. Vanochtend bleek al dat we ons op een goed gevulde Nederlandse iBookstore kunnen verheugen en nu worden ook tijdschriftlezers op hun wenken bediend. AKO heeft zijn langverwachte tijdschriften-App voor de iPad geopend: AKO MagWorld.

AKO heeft z’n beste gedaan om het aanbod breed en aantrekkelijk te maken. De digitale kiosk biedt nu al 32 titels. Van HP/De Tijd tot Weekend, van iCreate tot Scientific American, van Quote tot Auto Review. Binnenkort komen daar nog enkele tientallen titels bij. Tijdschriften zijn iets goedkoper dan in de winkel en zijn meestal eerder beschikbaar. Je kan ook oude nummers kopen of een abonnement afsluiten. Wis je een gekocht tijdschrift, dan kan je het binnen een jaar opnieuw (gratis) downloaden. AKO belooft dat er binnenkort ook ‘verrijkte’ uitgaves verschijnen met interactiviteit, bewegend beeld en geluid.

Zowel het aanbod aan tijdschriften als het prijsplan klinken bijna te mooi om waar te zijn. Zit er dan geen addertje onder het gras? Misschien een paar kleintjes. Allereerst mogen er dan veel tijdschriften beschikbaar zijn, maar met titels als Vriendin Extra, Italië Magazine en Total911 krijg je je rekken snel vol. Naast een paar grote namen zitten er dus nog vooral niche-uitgaves in het aanbod. Weinig opiniebladen, geen kranten en geen stripboeken. Daar moet MagWorld het afleggen tegen de traditionele kiosk.

Een tweede tegenvaller is de betaalprocedure. Om te voorkomen dat 30% van elke aankoop naar Apple moet heeft AKO gekozen voor een eigen betaalsysteem. Dit betekent dat je bij de selectie van een tijdschrift naar Safari gestuurd wordt waar je vervolgens met een PayPal-account moet betalen. Op zich geen ramp, maar wie het gemak van App Store betalingen gewend is zal er even aan moeten wennen.

Al met al heeft AKO toch een mooie eerste stap gemaakt in het aanbieden van content voor de iPad, al blijft er genoeg te wensen voor de toekomst. Met een breder aanbod en beter gebruik van de eigenschappen van de iPad kan AKO’s digitale kiosk uitgroeien tot iets écht moois.

Reacties

26 reacties
 • Profielfoto
  Rivanov

  Geweldig!!

 • Profielfoto
  Koetjesreep

  Goed nieuws:D

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Complimenten!

  Heel goed gedaan. Weer een stap dichterbij een ideale iPad.

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Foutje: “heeft zijn beste gedaan”

  Dit is inderdaad erg goed nieuws! Ik krijg alleen een terugkoppeling naar de website. Als dit het systeem is dan vind ik het niet zo geweldig gemaakt.

 • Profielfoto
  Churchil

  Na account te hebben aangemaakt kom ik er niet meer in. App gedelete en weer proberen te downloaden zonder succes …..

 • Profielfoto
  ewd

  Helaas, een account aanmaken lukt me niet.. #halfuurbezig reeds met aanmelden

 • Profielfoto
  Churchil

  Update: account werkt nu met inloggen. Zijn wij nu met z’n allen accounts aan het aanmaken? Enfin, Italie magazine betaald met Paypall, kom ik niet terug op de site voor de download. Krijg een Safari foutmelding. Hoop gepruts tot nu toe…..

 • Profielfoto
  Churchil

  Ehhh, betaald en toen? In de app niets te zien…. Zal straks nog een keer kijken.

 • Profielfoto
  JMO

  Het concept is goed, maar er moet nog zoveel veranderen. Allereerst wil ik dat het verkrijgbaar komt via de iTunes store en niet via Paypal. Ik begrijp dat er dan meer winst gemaakt kan worden, maar dat zal mij een worst wezen! Ik wil het uit de iTunes Store. Dat is makkelijker, overzichtelijker en betrouwbaarder, vind ik.

  Los daarvan vind ik dit een goeie ontwikkeling. eindelijk iets om digitaal te lezen!

 • Profielfoto
  JMO

  Account aanmaken ging trouwens niet echt soepel. Het duurde een voordat ik erin kon.

 • Profielfoto
  JMO

  een uur

 • Profielfoto
  Koetjesreep

  Of je bewerk je bericht gewoon in plaats van 3 berichten achter elkaar.

 • Profielfoto
  JMO

  Koetjesreep zei 1 minuut geleden
  Of je bewerk je bericht gewoon in plaats van 3 berichten achter elkaar.

  XD Dat kan ja. Dit gaat alleen makkelijker.:P

 • Profielfoto
  odouhaha

  Wanneer ik op het blad iCreate klikte kreeg ik een drupal fout te zien, halve pagina in code… De link naar losse nummer verkoop linked naar een lege winkelwagen?
  Moet nog een hoop gebeuren zo te zien aan de reacties.

 • Profielfoto
  magworld

  Op dit moment is de server overbelast door de vele grotere hoeveelheid aanmeldingen dan verwacht. Er wordt nu hard gewerkt aan het upgraden van de servers. De verwachting is dat dit morgenochtend gerealiseerd is. Gekochte tijdschriften worden dan alsnog uitgeleverd en zijn zo snel mogelijk te downloaden en leesbaar!

 • Profielfoto
  imacbrielle

  de app is niet meer beschikbaar:sad:

 • Profielfoto
  Angelos

  @ imacbrielle de app is wel beschikbaar..

  Ik ben blij dat de ipad steeds meer benut kan worden als reader..

  Wat ik wel vind tegenvallen zijn de prijzen.. 1 euro goedkopen voor een pdf file komt niet echt tot zijn recht, ik zou wel hetzelfde bedrag betalen voor een interactieve tijdschrift; en dan heb ik het niet over true pdf maar eentje met filmpjes/geluidsfragmenten etc. Een leuk voorbeeld met icreate: workshops dmv een filmpje vertonen.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Gek genoeg ben ik het met de meeste mensen die interactieve elementen in hun tijdschriften willen niet helemaal eens.

  Ik ben juist blij met de rust van een ‘normaal’ tijdschrift.
  Even geen totale afleiding van klikbare links, filmpjes, interactieve advertenties, etc.
  Gewoon lekker in een hoekje op de bank een blad lezen.
  Dat mag ook nog wel eens in deze hectische wereld.

  Dus MagWorld; ik ben blij.

 • Profielfoto
  Tbastard

  Ik ben het wel met KarelWillem eens dat interactieve elementen voor mij helemaal niet zo nodig hoeven als ik een ‘normaal’ blad lees. Dat ligt misschien anders voor bladen als Eos of iCreate.

  Net als bij PressReader prefereer ik eigenlijk zo’n verzamelapp boven de eigen app van een titel. Bij NRC probeerden ze het wiel opnieuw uit te vinden terwijl er niets mis was met PressReader.

  Dat je even via de browser moet om te betalen, is bij mij geen obstakel. In-app zou natuurlijk gemakkelijker zijn maar ook in de winkel moet ik soms even in de rij staan om af te rekenen.

 • Profielfoto
  MacPower_TheOriginal

  Ooh Steve Jobs, Why has thou forsaken us?

  Deze bagger heeft ome Steve in zijn grote wijsheid willen voorkomen.
  Maar het pragmatische heeft de overhand gekregen.
  Apple staat nu toe dat de verkoop gegevens bij de uitgevers blijven.
  Daarom wordt ik als gebruiker van de iPad geconfronteerd met deze NepApp©.

  Uit de App naar een website?!?!?!
  Betalen via een andere webpage?!?!
  Drie mails ontvangen voor één aankoop?!!?!?

  Krijg de (&^%ËÁ̇fi!!

 • Profielfoto
  Rttgfde

  werkte probleemloos voor mij; eerste tijdschrift al half doorgelezen. top!

 • Profielfoto
  THX-1138

  Terugkoppeling naar de browser, betalen via een apart account , nauwelijks aanbod. App verwijderd. Ik probeer t’ over een half jaar weer ’s of wanneer ik positieve berichten lees over het hele Ako gebeuren.

 • Profielfoto
  Rttgfde

  Mijn bericht was best positief

 • Profielfoto
  iPer

  Kennelijk was ik er snel bij, eergisteravond … Het aanmaken van een account ging als een zonnetje.

  En nu graag nog wat meer content. Zoals het er nu uitziet, neem ik alleen HP/De Tijd af. De rest is, met alle respect, not my cup of tea (lees: bagger). Maar ik vrees dat deze AKO-app slechts een deal heeft met één uitgever …

 • Profielfoto
  redsd

  Een reactie op de kritiek op de tekort komming van de app.

  Ik kan uit eigen ervaring zeggen dat Apple het extreem moeilijk maakt om in app aankopen te doen, zei stellen de volgende regels namelijk:
  – Apple krijgt 30% van de omzet
  – Je mag niet je eigen prijzen bepalen, apple geeft je een lijstje met bedragen die je mag gebruiken.
  – Er mogen geen alternatieven betaal methode aangeboden worden

  Ik kan me voorstellen dat het op die manier onmogelijk is om tijdschriften goedkoper aan te bieden in de app dan in de winkel (helemaal omdat op echte tijdschriften 6% btw zit en digitale 19%).

 • Profielfoto
  wimbers

  Wat een drama. Ik begrijp dat je je winst wil maximaliseren maar doe dat niet ten koste van het gemak voor de consument. Ako bewijst hier een bedrijf te zijn dat niet naar de klant luistert. ze zouden het moeten pakken van het volume, niet van die paar mensen met een paypal account (ik heb er geen en ik wil er geen).

  De hele wereld heeft in-app purchases, en Ako doet het weer anders.
  zinio werkt enorm prima, gewoon vanuit de app. Volg dan dat voorbeeld ipv het weer zelf uit te moeten vinden..

  ik passeer deze dus..