Steve’s keynote in cijfers

Door: Lucas Raggers - 15 reacties

Een keynote van Steve Jobs is geen keynote als hij niet begint met een kwartier lang cijfersmijten. Ook gisteren was de keynote er weer eentje uit het boekje. Positieve cijfers alom en een enkele sneer naar de concurrent. Hier een klein overzicht van de laatste stand van zaken, uitgedrukt in cijfers.

Apple Store
Apple heeft inmiddels meer dan 300 winkels, verspreid over de wereld. Onlangs opende Apple winkels in Parijs, Shanghai en London. De Franse winkel was klaar na 18 maanden restaureren, de Chinese winkel heeft een ronde glazen entree van 12 meter hoog en de nieuwe winkel Covent Garden in Engeland is de grootste ter wereld. Apple heeft inmiddels winkels in 10 landen en Spanje zal binnenkort volgen. Met het bezoek zit het ook goed. Er zijn zelfs dagen dat er in alle winkels 1 miljoen bezoekers komen.

iOS & App Store
Met iOS gaat het al even goed. Sinds de introductie van de iPhone in 2007 zijn er al 120 miljoen iOS apparaten verkocht. Ter vergelijking: Sony deed er 10 jaar over om 50 miljoen walkmans te verkopen. Iedere dag worden 230.000 nieuwe iOS apparaten geactiveerd. Uit de App Store zijn 6.5 miljard apps gedownload, wat overeenkomt met 200 per seconde (“poefff”). In totaal zijn er nu meer dan 250.000 apps in de App Store waarvan 10% voor de iPad.

iPod
iPods vinden ook nog gretig aftrek. Inmiddels zijn er sinds 23 oktober 2001 275 miljoen iPods verkocht. De populairste iPod is niet de iPod nano, maar de iPod touch. Omdat hij zo goed verkoopt is hij zelfs populairder dan de Sony PSP en Nintendo DS gecombineerd. Op die iPod touches zijn al meer dan 1.5 miljard games gedownload.

iTunes
De iTunes Store doet het ook goed. Er zijn 11.7 miljard nummers gekocht, 450 miljoen TV shows gedownload, meer dan 100 miljoen films bekeken en 35 miljoen boeken gelezen. Dit alles wordt gekocht en gedownload door 160 miljoen geregistreerde accounts met een credit card.

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  iFlorens

  Vind zulke dingen altijd leuk om te weten, gewoon van die weetjes die er eigenlijk niet toe doen xd. Leuk

 • Profielfoto
  Knurfty

  De uitwerking van de sommen lijken me naast het antwoord ook wel leuk. Het ziet er goed uit voor Apple als ik de cijfers zo bekijk.

 • Profielfoto
  Pieterr

  Steve heeft niet gezegd hoeveel noten die jongen van Coldplay vals zong… ik denk een stuk of dertig.

 • Profielfoto
  pinkie

  en het was ook weer allemaal erg exciting (32) en oh wat waren ze excited (29).

 • Profielfoto
  Yannes

  Steve heeft niet gezegd hoeveel noten die jongen van Coldplay vals zong… ik denk een stuk of dertig.

  Haha inderdaad. Chris zijn stem gaat erg achteruit… piano was ook absoluut niet vloeiend.

  Leuke cijfers:smile:

 • Profielfoto
  diedrikringenier

  Ach Chris heeft ook gezegd dat het genant is om na je 30e nog in een band te spelen. Muzikanten moeten stoppen na hun 30e. Zit hij daar toch. Ook nog een nieuwe cd in de maak. Zal wel weer net zo’n draak worden als de vorige, gevuld met stadion muziek voor de massa!!! Pathetic

 • Profielfoto
  martinbats

  iPods vinden ook nog gretig aftrek.

  Heerlijke zin:)
  Wat betreft het artikel: Leuke weetjes

 • Profielfoto
  Moffel

  Toffe weetjes. Ik kon trouwens niet inloggen bij de live-keynote, meer mensen die daar last van hadden?

 • Profielfoto
  koen

  Een keynote van Steve Jobs is geen keynote als hij niet begint met een kwartier lang cijfersmijten.

  Het was dan ook geen keynote, maar een media event. :sealed:

 • Profielfoto
  TheoKl

  Wat over de Macs? Zou ook leuk zijn om wat over te horen. Beetje reclame is nooit weg, toch?

 • Profielfoto
  Mac Erger Je Niet

  Ach Chris heeft ook gezegd dat het genant is om na je 30e nog in een band te spelen. Muzikanten moeten stoppen na hun 30e. Zit hij daar toch. Ook nog een nieuwe cd in de maak. Zal wel weer net zo\’n draak worden als de vorige, gevuld met stadion muziek voor de massa!!! Pathetic

  Wat hadden we veel goeie muziek gemist als alle muzikanten met hun 30e met pensioen gaan… maar Chris mag van mij vandaag nog stoppen!

 • Profielfoto
  janvanderploeg

  Voor de mensen die ‘Think different’ nog hoog in het vaandel hebben wordt het nu tijd om te switchen.

  Apple wordt een mainstream product.

 • Profielfoto
  Mac Erger Je Niet

  Switchen waar naartoe? Windows? Ubuntu? Sony? Vertel ‘s, bij wie kan ik terecht als ik anders wil denken?
  Of moet ik het ‘anders denken’ misschien niet van een merk laten afhangen, en gewoon blij zijn met mijn goed werkende Apple-producten?

 • Profielfoto
  Arnenys

  Wat over de Macs? Zou ook leuk zijn om wat over te horen. Beetje reclame is nooit weg, toch?

  Steve zei dat >50% van de Macs gekocht wordt door mensen die er nog nooit een eerder hebben gehad.

 • Profielfoto
  iFlorens

  Voor de mensen die ‘Think different’ nog hoog in het vaandel hebben wordt het nu tijd om te switchen.
  Apple wordt een mainstream product.

  Nou ik vind een mini touchscreen iPod Nano toch nog best gewaagd. Apple gaat hetzelfde lijken omdat tegenwoordig te hele wereld touchscreen is, maar Apple is de trend gestart. Think Different, Apple neemt een risico en komt met een tablet aanzetten en hup de tabletfabrieken draaien weer. Wat windows is een mega kast moet stoppen stopt apple even vlug onder het beeldscherm met een leuk appeltje erop. Waar windows 300 kabels voor nodig heeft, heeft apple genoeg aan 1 kabeltje (Denk aan de iMac). Ik vind dat ze nog niets van hun Think Different hebben verloren. Vind de iPod Nano echt wel gewaagd.

  -Einde-