Steve Jobs ‘erg blij’ met deal tussen Intel en Infineon

Door: Statenweg - 2 reacties

Maandag werd duidelijk dat Intel 1,1 miljard euro heeft neergelegd voor de Wireless Solutions Business van de Duitse chipmaker Infineon. Dit bedrijfsonderdeel produceert chips voor draadloze communicatie in smartphones. Zo is de baseband-chip in de iPhone 4 afkomstig van Infineon. Met de overname versterkt Intel zijn positie in de snel groeiende markt voor mobiele communicatie.

Voordat Intel de cheque uitschreef schijnt CEO Paul Otellini eerst even met Steve Jobs gebeld te hebben. Steve was volgens hem ‘erg blij’ met Intel’s plannen. Intel zou niet de enige geweest zijn die interesse had in het bedrijfsonderdeel.

De relatie tussen Intel en Apple is gecompliceerd. Weliswaar levert de chipbouwer sinds een aantal jaren de processor voor de Mac, maar voor de iPhone koos Apple een chip met de ARM-architectuur. Voor de iPhone 4 heeft Apple zelfs een eigen processor ontwikkeld.

Reacties

2 reacties
  • Profielfoto
    svdv22

    Hahaha de relatie tussen Intel en Apple is gecompliceerd:D Facebook-style;)

  • Profielfoto
    THX-1138

    Nou, die nieuwe Nano…. een meidenNano!!!