Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 28 september 2010

Secrets: terminal hacks in je voorkeuren

Heb jij de behoefte om Mac OS X soms net iets anders te gebruiken dan de grote baas van Apple voor je bedacht had, maar heb je nog wat vrees om cryptische commando’s in te voeren in de Unix terminal?

Maak dan kennis met Secrets, het gratis en opensource voorkeurenpaneel dat een waslijst aan verstopte systeem- en programmaopties toegankelijk maakt met een druk op de muis.

Na installatie verschijnt het secrets-paneel in je systeemvoorkeuren. Links een kolom met applicaties. Rechts een kolom met alle verborgen opties per applicatie. Of je nu verborgen bestanden wilt tonen, halve-ster waarderingen aan iTunes toe wilt kunnen voegen of backup interval van Time Machine wilt aanpassen. Het kan allemaal én meer super simpel met Secrets.

De ‘Update Secrets’-knop onderaan haalt de laatst ontdekte verborgen settings op van internet en wanneer je zelf iets hebt ontdekt dat er nog niet in zit, dan kun je het aanmelden zodat het kan worden opgenomen in de centrale Secrets-database.

Weet wel wat je doet. Apple verbergt deze settings immers niet voor niets. Het gebruik van Secrets is dan ook volledig op eigen risico!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Secrets: terminal hacks in je voorkeuren
Sluiten