Anth
Anth Nieuws 10 september 2010

Rockstar brengt Grand Theft Auto naar Mac

Gamefanaten opgelet: spelontwikkelaar Rockstar heeft laten weten de succesvolle Grand Theft Auto-serie naar de Mac te gaan brengen. Rockstar deed de onthulling tijdens een vragensessie op Facebook. Tijdens deze sessie beantwoordden ontwikkelaars van de beroemde gamestudio vragen die hen door gebruikers gesteld waren op sociale netwerken als Twitter en Facebook.

Toen een van de gebruikers vroeg of Rockstar van plan is spellen in de toekomst ook te gaan lanceren voor de Mac kreeg hij het volgende antwoord:

Yes! Look for the long-awaited release of the classic Grand Theft Auto Trilogy (Grand Theft Auto III, Grand Theft Auto: Vice City and Grand Theft Auto: San Andreas) for Mac – most likely later this year. We’ll have much more info and a proper announcement soon. But, yes, in case you were wondering, that is a world exclusive from Asked and Answered.

Gamers op de Mac kunnen dus hoogstwaarschijnlijk nog dit jaar genieten van de avonturen van criminelen als Tommy Vercetti en Carl ‘CJ’ Johnson. De spellen die Rockstar uit wil brengen op de Mac kunnen overigens met gerust hart klassiekers genoemd worden. Grand Theft Auto 3 kan al sinds 2002 op de pc gespeeld worden en ook het meest recente spel uit de trilogie, Grand Theft Auto: San Andreas, is inmiddels al vijf jaar verkrijgbaar.

Over het uitkomen van de nieuwste Grand Theft Auto, GTA 4, op de Mac heeft Rockstar nog niks bekend gemaakt. Toch heeft Rockstar Apple de laatste jaren niet compleet links laten liggen. Zo is Grand Theft Auto: Chinatown Wars al geruime tijd te spelen op de iPhone,  gisteren deed het spel Chinatown Wars HD z’n intrede op de iPad.

Reageer op artikel:
Rockstar brengt Grand Theft Auto naar Mac
Sluiten