Ping: waar is de Facebook integratie?

Door: Jan David Hanrath - 19 reacties

Oplettende keynote-watchers was het al opgevallen: het woord Facebook dat op 41 minuut 37 verscheen tijdens de keynote onder het zoekvakje waarmee je vrienden kunt vinden in Ping, het muzikale sociale netwerk dat Apple in  iTunes 10 heeft gestopt.

Het digitale hoekje van The Wall Street Journal genaamd All Things Digital kwam het logo na de keynote niet meer tegen op de demo-computers in de persruimte. Toen Steve daar even later zelf rondliep mocht de baas van Apple verklaren hoe dat kwam.

"you can also invite friends from Facebook or by email"

Steve geeft toe graag Facebook integratie te hebben gehad in Ping en er is ook over gepraat tussen beide bedrijven. Apple kon echter niet leven met de eisen die Facebook stelde. Waar Apple precies moeite mee had wilde Steve niet verklappen tegenover het journaille.

Het is niet vreemd dat Steve een oogje heeft op Facebook, want Facebook is een maatje groter dan iTunes als het op gebruikers aankomt: 500 miljoen versus 160 miljoen. Voor Facebook zou integratie ook interessant zijn, want in tegenstelling tot concurrent MySpace ontbeert Facebook muziek.

Het is nog niet duidelijk of de twee digitale reuzen op termijn weer verder gaan praten.

Reacties

19 reacties
 • Profielfoto
  brandrob

  Ik heb nooit echt het nut van Facebook gesnapt.

 • Profielfoto
  iFlorens

  Ik ook niet, hyves maakt het nog een beetje leuk met layouts enzo maar Facebook vind ik echt saai

 • Profielfoto
  Hasoweh

  Youtube filmpje Vanaf 2:00 kun je het zien echt raar.

  Edit: dit komt niet uit de keynote!

 • Profielfoto
  mrchablis

  Of je er nu voor of tegen bent heeft weinig belang, facebook integratie zou wel helpen om dat ping gedoe vd grond te krijgen. Facebook leeft nu eenmaal onder de mensen. Ik gebruik het vooral om adressen, verjaardagen enz. op te zoeken. Ik vind dus wel dat het nut kan hebben als je al het overbodige achterwege laat. En of Ping nu echt zo noodzakelijk is durf ik overigens ook te betwijfelen.

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Ik zag het ook al ja. Maar goed boeien zo spannend is Ping en Facebook nou ook weer niet:P.

 • Profielfoto
  Hasoweh

  Nou ik mis het wel. Ik had toch graag mijn favoriete social network hier in verwerkt zien.

  Is ping eigenlijk niet Blackberry zijn data messaging service of zoiets?

 • Profielfoto
  Pete.Z

  Ik ook niet, hyves maakt het nog een beetje leuk met layouts enzo maar Facebook vind ik echt saai

  Leeftijdskwestie denk ik, Hyves is juist vreselijk met al die onleesbare achtergronden en narigheid, Facebook is duidelijk en clean.

 • Profielfoto
  MrPinda95

  Ik ook niet, hyves maakt het nog een beetje leuk met layouts enzo maar Facebook vind ik echt saai

  Op Hyves zet ik hem juist altijd op ‘standaard weergave’ Omdat ik anders bijna niks kan lezen, doordat de letters én de achtergrond dezelfde kleur hebben :S

 • Profielfoto
  Yannes

  1 op de 14 mensen op deze planeet heeft een facebook account:eek:

 • Profielfoto
  Snurpy

  Hoop dat ze in Nederland een samenwerking met Hyves aangaan. Zoveel Facebook vrienden ken ik namelijk niet…

 • Profielfoto
  kawouter

  Hyves is in Nederland nu nog Booming. Maar over een jaar zal dat anders zijn. Grote delen van Nederland stappen over op facebook.
  Een hyves integratie in Itunes is totaal niet interessant voor Apple. Hyves is echt mini mini mini in de wereld van social media sites. En facebook is inderdaad de grootste met een half miljard profielen (das wat anders dan actieve gebruikers uiteraard). China heeft de op een na grootste van de wereld met 200.000.000 profielen. Hyves staat veel verder onderaan op deze lijst.

  Maar een facebook (en eventueel twitter integratie om te delen welke muziek je luistert net als met spotivy) zou een mooie toevoeging zijn.

 • Profielfoto
  kawouter

  Het is trouwens ook een fabeltje dat Hyves voor jongeren is. Facbook word procentueel door net zoveel jongeren gebruikt als hyves. LinkedIn, dat is een netwerk waar meer ouderen op zitten.

 • Profielfoto
  Hasoweh

  Hyves is gewoon knap irritant. helemaal die verrekte K*T smileys overal

 • Profielfoto
  Heeg

  Vreemd. In de eerste paar uurtjes heb ik facebook-integratie op Ping wel aan kunnen zetten om vrienden toe te voegen, maar kan het nu niet meer terugvinden inderdaad. Op Facebook staat ’t bij mij nog wel als Recently Used Application

  en in de Privacy Settings

  Iemand anders die dit ook heeft gezien?

 • Profielfoto
  liesebirdie

  mrchablis:
  Of je er nu voor of tegen bent heeft weinig belang, facebook integratie zou wel helpen om dat ping gedoe vd grond te krijgen. Facebook leeft nu eenmaal onder de mensen. Ik gebruik het vooral om adressen, verjaardagen enz. op te zoeken. Ik vind dus wel dat het nut kan hebben als je al het overbodige achterwege laat. En of Ping nu echt zo noodzakelijk is durf ik overigens ook te betwijfelen.

  Is dat niet wat simpel gesteld: “Ik vind dus wel dat het nut kan hebben als je al het overbodige achterwege laat.” Volgens mij hou je altijd alleen maar nuttige dingen over als je al het overbodige weglaat. Ik denk dat het beter is te om kijken of er niet ‘wel erg veel overbodig’ is voor dat beetje dat ‘nuttig’ kan zijn.

  Hyves en Facebook hebben voor mij te veel ‘overbodigheid’ om nuttig te kunnen zijn.

 • Profielfoto
  Bor

  in tegenstelling tot concurrent MySpace ontbeert Facebook muziek

  Dit is natuurlijk niet helemaal waar, de integratie met Last.fm en Spotify is prima.

 • Profielfoto
  Sentitel

  Ik snap eigenlijk niet zo goed waarom het niet mogelijk is. Ze hoeven er toch niet over te praten met Facebook? Vul zo’n developer formulier in voor je applicatie op facebook en pas de (vele) api’s toe die facebook heeft, volgens mij moet het gewoon kunnen… Apple maakt het hier zichzelf moeilijk.

 • Profielfoto
  palahala

  Ze hoeven er toch niet over te praten met Facebook?

  Toch wel:

  Still, Apple used some of Facebook open programming interfaces to allow users to find their Facebook friends on Ping. But that stopped working on Thursday.

  Why? Facebook blocked Apple from that because Ping had the potential to send so much traffic Facebook’s way and cause “site stability” and “infrastructure” problems, according to people familiar with the situation, who agreed to speak on the condition of anonymity because they did not want the friction between the companies to escalate. Facebook insists that businesses that send a lot of traffic to its servers first work with the company to make sure those problems can be handled smoothly, these people said.

 • Profielfoto
  candlekiller

  als ik apple was zou ik mooi een deal fixen:P straks gaat google dat voor hun neus doen