Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 3 september 2010

Ping: waar is de Facebook integratie?

Oplettende keynote-watchers was het al opgevallen: het woord Facebook dat op 41 minuut 37 verscheen tijdens de keynote onder het zoekvakje waarmee je vrienden kunt vinden in Ping, het muzikale sociale netwerk dat Apple in  iTunes 10 heeft gestopt.

Het digitale hoekje van The Wall Street Journal genaamd All Things Digital kwam het logo na de keynote niet meer tegen op de demo-computers in de persruimte. Toen Steve daar even later zelf rondliep mocht de baas van Apple verklaren hoe dat kwam.

Steve geeft toe graag Facebook integratie te hebben gehad in Ping en er is ook over gepraat tussen beide bedrijven. Apple kon echter niet leven met de eisen die Facebook stelde. Waar Apple precies moeite mee had wilde Steve niet verklappen tegenover het journaille.

Het is niet vreemd dat Steve een oogje heeft op Facebook, want Facebook is een maatje groter dan iTunes als het op gebruikers aankomt: 500 miljoen versus 160 miljoen. Voor Facebook zou integratie ook interessant zijn, want in tegenstelling tot concurrent MySpace ontbeert Facebook muziek.

Het is nog niet duidelijk of de twee digitale reuzen op termijn weer verder gaan praten.

Reageer op artikel:
Ping: waar is de Facebook integratie?
Sluiten