Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 28 september 2010

Office for Mac 2011: vanaf 11 november

11 november 2010, noteer die datum in je agenda, want dat is de datum waarop de Nederlandstalige versie van Microsoft Office for Mac 2011 in Nederland en België in de verkoop gaat. De Engelstalige versie zal al vanaf 26 oktober beschikbaar zijn.

Office for Mac 2011 is er in twee smaken: een Thuisgebruik & Studenten-editie en een Thuisgebruik & Zelfstandigen-editie. Het verschil tussen beide pakketten is het helemaal opnieuw geschreven Outlook, dat Entourage vervangt en alleen in de laatstgenoemde editie aanwezig is.

Beide edities hebben uiteraard de beschikking over Word, Excel, Powerpoint en Messenger.

Microsoft Office for Mac 2011 is eindelijk de Office zoals we hem willen hebben. Office for Mac 2008 was eigenlijk een Intel-patch van Office for Mac 2004 en had daardoor amper nieuwe features. Office for Mac 2011 daarentegen is uitgerust met een hoop nieuwe toeters en bellen.

Dynamic Reordering in Powerpoint

Zo is het formatting palet vervangen door de Ribbon (al enige tijd aanwezig in de Windows-versies van Office), bevat Word een Full Screen view- en editmodus en maakt ‘Dynamic Reordering’ het op volgorde zetten van animaties in Powerpoint tot een fluitje van een cent. Ook zijn ze bij Microsoft tot het gaatje gegaan om te zorgen dat bestandsuitwisseling tussen de Windows en Mac versies van Office plaatsvindt zonder dat er wijzigingen in de layout optreden. Programmeurs zullen blij zijn met het nieuws dat Visual Basic weer terug is van weggeweest.

De nieuwe Ribbon

Een Powerpoint presentatie kun je met behulp van de gratis internetdienst Windows Live SkyDrive uitzenden aan maximaal 50 mensen, die niet eens Powerpoint nodig hebben om mee te kunnen kijken. Diezelfde SkyDrive kun je gebruiken om gelijktijdig met meerdere mensen te werken aan één Office-document en Sparklines maken het analyseren van grote tabellen in Excel tot een koud kunstje.

Beide edities van Office zijn er in een ‘Single Install’ en ‘Multi Pack’ (vergelijkbaar met de Family Packs van Apple). Office for Mac Studenten & Thuisgebruik kost respectievelijk € 109 en € 139. Voor de Thuisgebruik & Zelfstandigen-editie moet je respectievelijk € 249 en € 379 achterlaten bij de kassa.

Voor bedrijven zijn speciale volume-licensies van Office for Mac 2011 beschikbaar, waarin ook voorzieningen zijn opgenomen voor integratie met Sharepoint en Communicator.

Er is uiteraard nog veel meer te vertellen over Office for Mac 2011. Binnenkort gaan we daarom op One More Thing dieper in op onze eigen ervaringen met deze vernieuwde productiviteitssuite.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Office for Mac 2011: vanaf 11 november
Sluiten