Nieuwe iPad met duo dock?

Door: Jan David Hanrath - 13 reacties

Patently Apple, de website die alle patentaanvragen van ons geliefde merk uit Cupertino in de gaten houdt, toont ons een nieuw gerucht voor de toekomstige iPad: een tweede dock connector aan de lange zijde van het scherm.

Een ‘landscape dock connector’ is handig wanneer je een film wilt kijken met je iPad in de iPad dock, of wanneer je een voorkeur hebt voor een liggend scherm als je aan het iWorken bent met je iPad Keyboard Dock. Aan de andere kant zijn tweede identieke porten, terwijl er altijd maar één in gebruik is, niet echt des Apples.

In dezelfde patentaanvraag komt Patently Apple een aanraakgevoelige zone tegen in de onderhoek van de zwarte rand. Wat deze onzichtbare knop zou kunnen gaan doen is nog niet bekend, maar het zou zomaar een pagina-omsla-knop kunnen zijn voor iBooks.

Tenslotte tonen de plaatjes een rond gaatje bovenin het scherm dat groter is dan de huidige lichtsensor en daardoor wel verdacht veel lijkt op een FaceTime camera, maar dat het volgende model iPad een camera krijgt staat buiten kijf.

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  mymac

  Handig, maar mooi is het natuurlijk niet…

 • Profielfoto
  iGert

  SD-Card slotje? Dat zou heel mooi zijn!

 • Profielfoto
  Remcovanderveer

  Als je goed kijkt, zie je ook een soort facetime camera..

 • Profielfoto
  kj.web

  Inderdaad, of is dat de licht sensor?

 • Profielfoto
  MacMeijers

  nee, dat is vast een facetime camera. Het is vreemd dat die er nu niet op zit. Ik wacht speciaal op een nieuw model waar ie volgens mij zeker op moet zitten

 • Profielfoto
  wimbo

  En als dat ding ook nog de helft lichter wordt……

 • Profielfoto
  florisappelaar

  onzin.

  door vele blogs al afgeschilderd als tekeningen van het prototype van de iPad zoals wij die nu kennen, Apple speelde met de gedachte om de iPad ook in een dockingstation te kunnen neerzeten in Landscape mode.

  idee heeft het niet gehaald blijkbaar

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Revolutionair! Maar toch… dit riep ik al op de dag van de lancering. Gemiste kans voor liefhebbers van een film of mensen die hem als foto frame willen gebruiken.

 • Profielfoto
  Rano

  Kunnen ze de 30-pins ingangen niet gewoon weglaten. Maar gewoon draadloos opladen/syncen? En anders een dock die kan meedraaien. Maar alsjeblieft niet meer ingangen als dat toch niet nodig is.

 • Profielfoto
  iFlorens

  Draadloos opladen? Klinkt een beetje vaag

 • Profielfoto
  Wijtze

  @IFlorens,

  via inductie moet dat wel lukken..

 • Profielfoto
  bosies7

  niet meer gleufjes dat ziet er lelijk uit en al helemaal aan de lange kant:thumbsdown: het is trouwens wel handeig als ze er een usb ingang in stoppen… een dock die mee draait? klinkt cool! maar wel vaag…

 • Profielfoto
  imacpro

  draadloze stroom geeft je nog meer kanker. :yum: